Avui comença a Blanes un cicle de xerrades per celebrar el 50 anys dels Premis Recvll

Imatge del Premis Recvull de l'any 2011

Imatge del Premis Recvll de l’any 2011

Es tracta d’un cicle de xerrades que es faran a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes a càrrec de destacades personalitats del món de la literatura catalana que avui dia han aconseguit un reconegut prestigi i que en el seu moment van guanyar en alguna de les edicions dels Premis Recvll.

La primera conferència es fa avui a les 20 hores i anirà a càrrec Lluïsa Julià, que va ser guanyadora del Premi Alba de Prima dels Recvll amb un treball sobre Joaquim Ruyra l’any 1991. Val a dir que aquest guardó només es va convocar en dues ocasions: al 1990 i al 1991. Llicenciada en Filologia Catalana en la especialitat de literatura, exerceix com a professora i catedràtica de Llengua i Literatura Catalanes.

L’any 1990 Luïsa Julià es va doctorar en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona amb un estudi sobre la narrativa de Joaquim Ruyra i precisament el treball que li va suposar guanyar l’any següent el Premi Recvll es titulava «L’Envejós», elaborat sobre un manuscrit inèdit en el que el mestre decidia a partir d’aquell moment escriure només en català.

La següent convidada al cicle de xerrades és Carme Riera, que serà a la Biblioteca Comarcal de Blanes el 27 de juny. Nascuda a Palma de Mallorca, Riera és catedràtica de Literatura Espanyola, escriptora en llengua catalana i des de l’abril de l’any 2012 és membre de la Real Academia Española.

Carme Riera es va donar a conèixer com escriptora l’any 1975 amb la publicació del llibre Te deix, amor, la mar com a penyora, considerat un best-seller de la literatura catalana contemporània. Precisament aquesta novel·la va ser amb la que l’any 1974 va guanyar el Premi Recvll de Narració.

 

Les tres següents cites al calendari del cicle de xerrades commemoratives dels 50 anys dels Premis Recvll ens emplacen el 26 de setembre amb Víctor Alexandre, que va guanyar el Premi de Periodisme Salvador Reynaldos l’any 1996; el 31 d’octubre serà el torn de l’escriptora gironina Maria Mercè Roca, guanyadora del Premi Joaquim Ruyra de Narració l’any 1985 i el 28 de novembre encapçalarà l’acte Vicenç Villatoro, que va guanyar el Premi d’Assaig Josep Ametller l’any 1980.