Comença la construcció d’un pas sotavia per afavorir la mobilitat sostenible al front marítim de Santa Susanna i Pineda

Lloc on es construirà el pas sotavia / Blanesaldia.com

Les obres de la infraestructura que transformarà la mobilitat al front marítim, eliminarà el trànsit a la zona de les Dunes i facilitarà la connexió amb Pineda de Mar ja han començat.

Ara pots rebre per WHASTAPP les nostres notícies. Clica en aquest enllaç , després a ‘Seguir’ i activa les notificacions 

El passat dimarts, els alcaldes de Santa Susanna, Joan Campolier, i de Pineda de Mar, Xavier Amor, van anar als terrenys on -en el termini màxim de 12 mesos- es construirà el pas soterrat de 14 metres d’amplada sota la via del tren, que farà possible el projecte de renaturalització de la façana litoral de Santa Susanna.

El pas per a vehicles i vianants (adaptat per a persones amb mobilitat reduïda) connectarà el Camí de la Via amb el futur aparcament situat a la zona coneguda com la Llàntia, que servirà per accedir al Passeig de les Dunes i al mar.

Aquesta actuació permetrà assolir un dels principals objectius de tota l’actuació: retirar tots els vehicles del front marítim de tal manera que qui es vulgui moure per la Platja de les Dunes ho hagi de fer a peu. Un sistema de fanals intel·ligents amb sensors que detecten els vehicles, regularà i impedirà que s’accedeixi a l’aparcament quan estigui ple.

El pas soterrat també serà important per a facilitar l’accés a l’altre cantó de la via als vehicles de serveis o prioritaris i representa una infraestructura al servei de Santa Susanna i de Pineda de Mar, que facilitarà la connexió mar-muntanya.

 

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Una publicación compartida de Ajuntament de Pineda de Mar (@ajpinedademar)

També farà possible eliminar el pas sobre la via que hi ha a l’estació de tren de Pineda de Mar, erradicant d’aquesta manera el risc d’atropellaments. Això serà possible quan es construeixi el vial que portarà a Pineda de Mar i que anirà en paral·lel a la via, per la banda de mar.

El projecte està finançat amb els Fons Next Generation de la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

El pas inferior sota la via del tren és una de les peces clau del projecte de transformació del front marítim per millorar-ne la sostenibilitat, preservar el litoral i garantir una mobilitat sostenible, segura i connectada. Un total de 5,5 milions d’euros provinents dels fons europeus serviran per a diversos projectes vinculats a la zona del passeig Marítim, que beneficiaran tota la població de Santa Susanna en el seu conjunt, i que serviran per consolidar el model de municipi sostenible, innovador i tecnològic.

De fet, és un dels trets identitaris de Santa Susanna com a membre de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Bàsicament, desapareixeran els vehicles del passeig Marítim per donar prioritat a vianants i bicicletes, s’il·luminarà tota la zona amb ginys sostenibles i intel·ligents, i es retornarà la vegetació fins gairebé a primera línia de mar, com a factor de recuperació ambiental i paisatgística, però també per evitar l’erosió del litoral.