El president Pere Aragonès inaugurarà la 40a edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme

Fira de Calella

Es farà del 23 al 26 de setembre al Passeig Manuel Puigvert i es convertirà en un repàs històric a les regions i cultures que n’han sigut protagonistes.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, serà l’encarregat d’inaugurar la Fira de Calella i l’Alt Maresme que se celebrarà del 23 al 26 de setembre al Passeig Manuel Puigvert. Aragonès, veí de Pineda de Mar, ha acceptat la invitació de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. La inauguració oficial tindrà lloc el dijous 23 a les 17 h.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Aquesta no serà la primera vegada que Aragonès assisteixi a la Fira, però sí la primera vegada que ho farà com a primera autoritat de Catalunya. Candini ha assegurat que «per Calella és important que el president del país sigui qui inauguri l’edició número 40 de la Fira que es fa a la nostra ciutat, que té la vocació de sumar cultures i que esdevé un aparador obert al món».

Enguany, la Fira és un recordatori i un passeig per totes les ciutats, països i indrets que han sigut protagonistes durant els 40 anys de vida del certamen. I tot sota l’eslògan, «40 anys al món» que vol simbolitzar el bocí de Calella que tots els indrets que han estat convidats a la Fira porten dins.

Com que al llarg dels anys han passat per Calella moltes regions, s’han englobat activitats, tallers i actuacions en quatre temàtiques principals: Europa i la mediterrània, el dijous 23; Amèrica (Xile, l’Havana i Veracruz), el divendres 24; Àsia, el dissabte 25; i Catalunya i el seu entorn, l’últim dia, el diumenge 26.

Fira de Calella

Aquesta 40a edició, però, presenta una sèrie de novetats per millorar l’experiència de tots els visitants. En primer lloc, la Fira agafa un caire de transformació digital oferint entrades a la venda de pagament en línia, informació i inscripcions a tallers amb codis QR, reduint el paper i també disminuint el risc de qualsevol contagi.

En segon lloc, el recinte disposarà d’un segon espai amb un escenari més petit a la zona del monogràfic per oferir així activitats de format més reduït; la zona del vermut, d’altra banda, també s’ampliarà i es delimitarà la zona de taules, per poder menjar i beure amb seguretat i sense aglomeracions. Per comptar amb més espai i poder caminar lliurement, es reduiran els estands, de 120 a 90.