Tordera tindrà un arborètum municipal al parc urbà de Sant Jaume

Ajuntament de Tordera

L’Ajuntament de Tordera posa en marxa a partir d’avui una nova iniciativa en matèria de sostenibilitat i natura a través de la creació d’un arborètum municipal al parc urbà de Sant Jaume, al carrer de Vallmanya, al costat del Castell Medieval.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Un arborètum és un jardí especialitzat, generalment concebut com un espai paisatgístic, un lloc de visita on els veïns i visitants podran observar, identificar i conèixer les espècies arbòries més característiques del municipi. El projecte establirà un passeig per tres unitats de vegetació: zones humides, bosc de ribera i bosc de mediterrani. El circuit a l’arboretum finalitzarà amb una mostra de plantes típiques i aròmàtiques autòctones i unes taules de picnic.

El projecte transversal de creació de l’arboretum municipal es farà de la mà dels alumnes de l’Institut Tordària, que juntament amb la Fundació EMYS i els departaments de Medi Ambient, Obres i Serveis, han dissenyat la composició de l’espai i l’execució dels treballs. També, en el marc del programa de Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, s’ha demanat el suport d’aquest organisme per instal·lar panells informatius sobre les espècies que s’hi podran trobar. Durant el matí d’avui, els alumnes i el personal tècnic han començat el marcatge del terreny on s’ubicaran les espècies.

L’arboretum està pensat com un nou espai de divulgació dels valors del patrimoni natural, un instrument d’educació ambiental a més de projectar-se com a una activitat de lleure i turisme.

Amb la creació de l’arboretum, l’Ajuntament referma la seva voluntat de seguir impulsant accions basades en els principis fonamentals per a l’adaptació i mitigació al canvi climàtic i acostar-se a així a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’agenda 2030.