Actuacions d’urgència a Malgrat de Mar per arranjar les destrosses del temporal Glòria

Ajuntament de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat de Mar treballa des de l’endemà del temporal Glòria per pal·liar els devastadors efectes del temporal Glòria al seu pas per Malgrat de Mar. Des del primer moment, el govern municipal ha contactat i s’ha reunit amb totes les administracions superiors per trobar ajudes per fer front a la despesa econòmica dels danys, que es calcula en més de 20 milions d’euros.

L’Ajuntament ja ha sol·licitat la declaració de Malgrat de Mar com a zona catastròfica, i ha declarat l’emergència municipal per acollir-se als ajuts d’urgència que atorgarà la Diputació de Barcelona aquest mes de febrer.

La setmana passada es van iniciar els treballs de la retirada de residus de les platges després del temporal. Primer, es van retirar els residus més voluminosos i els impropis, i aquest dilluns es va començar a talar arbres i retirar troncs. 5 equips treballen a diferents punts de la platja per tallar tota aquesta fusta.

El Servei Municipal d’Espais Verds han explicat que aquesta fusta es deixarà a peu de camí a l’avinguda dels Pins i al Camí de la Pomereda, perquè el ciutadà que vulgui pugui emportar-se-la a casa.

Aquestes tasques de tallar la fusta s’allargaran fins al diumenge. Des de fa dies, l’Ajuntament treballa per trobar la millor gestió de les nombroses canyes que hi ha a la platja.

Entre les actuacions que ja s’han portat a terme aquests dies hi ha l’arranjament el tram del Camí del Pla entre la carretera de Mas Bages i el Camí de la Tordera, que va resultar molt malmès amb gran esvorancs provocats pel temporal. També s’han arranjat els nombrosos forats que hi havia a la calçada entre la carretera de Mas Bages i el Camí de la Pomereda.

El Camí del Pla i la connexió de Mas Bages i Camí de la Pomereda ja s’han obert al trànsit de vehicles. Els Serveis Municipals han detallat que només queda pendent tornar a asfaltar aquests vials, que ja han estat arranjats i reforçats.

A més, s’ha reforçat la gola del rec entre les fàbriques i del rec entre càmpings, així com s’ha reobert un canal de desguàs dels camps des del Pont d’en Pixota.

També s’està refent el mur que va caure a les Pistes Municipals d’Atletisme i ja s’ha arranjat la coberta malmesa del Pavelló Germans Margall.

Per la seva part, la Brigada Municipal ha arranjat també les filtracions d’aigua i problemes de degoters que va provocar el temporal Glòria a les escoles publiques del Marià Cubí i Mare de Déu de Montserrat, així com la Llar d’Infants Municipal Els Fesolets i a l’Escola Municipal d’Adults Cases dels Mestres.

Servei d’informació i assessorament

Des de final del mes de gener l’Ajuntament de Malgrat de Mar ofereix un servei d’informació i assessorament per tal que tots els afectats, ja siguin persones físiques o jurídiques, tinguin la informació necessària per tal de poder demanar els ajuts i subvencions que es puguin convocar.

Les persones afectades poden adreçar-se directament a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (carrer del Carme, 30), on se’ls informa dels possibles ajuts i se’ls assessora en la preparació de la sol·licitud si ho necessiten.