Manifestació a Pineda contra les retallades del Govern de Madrid

Capçalera de la manifestació que s’ha fet avui a Pineda de Mar

Aproximadament unes 250 personas han participat aquesta tarda a Pineda de Mar en una manifestació contra les retallades de tot tipus del Govern central.

La gent s’ha concentrat a les 19 hores a l’església de Santa Maria i 15 minuts després han començat una manifestació pels carrecs més centrics de la vila, fins arribar al final del carrer Doctor Bertomeu, a prop de la platja. El recorregut va finalitzar a la plaça de Catalunya.

Obrian la manifestació dos nenes amb una petita pancarta, però amb un misatge contundent: «Rescateu a les famílies i no als bancs». La pancarta dels adults portava aquesta reflexió: «Un dia sense sou és dur, però una vida sense drets és pitjor». La protesta ha finalitzat a la plaça de Catalunya on s’ha llegit un manifest.

En el text que s’ha llegit es diu que la manifestació havia estat convocada al marge de partits polítics i sindicats i que la mobilització «és la veu d’un poble cansat de veure com li retallen els seus drets i com mica en mica és va empobrint». També, «rebutgem aquest atac als nostres drets i a les baixades de prestacions de persones a l’atur, empleats en general i pensionistes, que amb la forta pujada de l’IVA provocarà una gran caiguda del consum i de l’activitat económica».

Així mateix, es va rebutjar el rescat de la banca perquè «els banquers són els que ens han portat a la crisi». També, s’ha criticat «el maleït euro per recepta» i la pujada de l’IVA. En el text es fa referencia als polítics del Partit Popular, dels quals es diu que «no paran d’inventar-se nous impostos per robar-nos cada dia més«.

Per últim, el text es posiciona totalment en contra del «sistema capitalista i dictatorial. Per aixó avui sortim al carrer, per lluitar pels nostres drets i els dels nostres fills. La revolució no significa violència, sino mobilització de conciencies».

Després de la lectura del manifest un grup de persones van tallar durant uns minuts la carretera N-II, segons es veu al final d’aquest vídeo.