Pineda de Mar posa en marxa el servei d’informació i assessorament per als afectats per desnonaments

L’assessorament jurídic és important en aquests casos

L’Ajuntament de Pineda posa en marxa el servei d’informació, assessorament i intermediació per a les persones afectades per un procés de desnonament per un deute hipotecari. L’atenció gratuïta als afectats es dóna a través de l’Àrea de Benestar Social i amb la col·laboració del Col·legi d’Advocats i de la Diputació de Barcelona. L’objectiu del servei és donar suport, amb informació i assessorament, a les persones que corren el risc de perdre el seu habitatge per les dificultats de pagar el préstec hipotecari. El servei també ofereix intercedir entre els afectats i les entitats financeres per tal d’evitar desnonaments.

El servei es posa en marxa fruït de les gestions fetes pel govern municipal els últims mesos davant d’aquesta problemàtica. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha manifestat que el servei facilitarà que les persones afectades per un avís de desnonament puguin anticipar mesures en disposar d’informació i assessorament, des de l’inici del procés. «La gent s’apropa a l’Ajuntament quan ja no hi ha gaire solució i ja té l’avís de desnonament del jutjat. Però en els passos inicials del procés hi ha solucions i amb informació prèvia i assessorament jurídic es podrien aturar determinats casos de desnonaments», ha dit l’alcalde pinedenc que ha recordat que els Serveis Socials municipals ja porten temps treballant en aquests casos i oferint suport als afectats.

Les persones que es trobin en un procés d’execució hipotecària poden rebre informació i assessorament, de forma gratuïta, dirigint-se a l’oficina de Serveis Socials de Pineda centre, al carrer Major, 44 i al telèfon 937671748.