Pineda de Mar estrenarà demà un parc infantil adaptat referent a Catalunya

Demà diumenge 5 d’agost s’inaugurarà a la platja de Poblenou de Pineda de Mar un parc infantil esportiu després d’un parell de mesos d’obres. La instal·lació, situada al tram de passeig Marítim de les antigues pistes de tenis, té més de 600 m² i està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, amb accés directe a la platja. Al recinte hi ha una gran zona verda, un parc infantil i el gimnàs al ras, i està lliure de barreres arquitectòniques.

El parc, que compleix amb la normativa vigent i té el terra de goma, consta d’una àrea de 48 metres de llarg i 13 d’ample, especialment dedicada al joc inclusiu, que integra infants de totes les edats i totes les capacitats. L’element principal del nou parc representa un vaixell que inclou diversos elements adreçats a infants amb patologies puguin gaudir d’aquest nou espai lúdic.

Una rampa per facilitar el trànsit a infants amb cadira de rodes, un relleu adient per al joc dels nens amb molts tipus de discapacitat, dos gronxadors adaptats i un carrusel accessible d’integració complementen una instal·lació absolutament integradora. A més, s’hi han habilitat rectangles amb diferents textures, molt adients per al treball amb nens i nenes amb paràlisi cerebral, espina bífida, lesions de medul·la i tumors encefàlics. D’altra banda, i pensant en la calor de l’estiu, diversos triangles de tela fan ombra a les persones usuàries.

El primer gimnàs a l’aire lliure de l’Alt Maresme

El Parc incorpora també un espai per fer-hi esport amb maquinària a l’aire lliure, i es converteix en el primer d’aquestes característiques de la comarca. Aquest espai també té en compte a les persones amb problemes de mobilitat, atès que dels 10 aparells d´exercici que s’hi ha instal·lat , dos estan dissenyats per poder fer-los servir des d’una cadira de rodes.

El projecte tindrà una segona fase que haurà de fer arribar la remodelació de la zona fins al Rierany dels Frares, a tocar del terme amb Calella.

Molt a prop de la platja de gossos

El nou parc infantil i esportiu està ubicat molt a prop de la platja de gossos ubicada a Pineda de Mar que enguany ha fet celebrat el primer any amb una valoració molt positiva per part de les persones usuàries. La platja de gossos està ubicada davant del passeig Marina, entre la platja de la Riera i la platja de Poblenou i està oberta 365 dies l’any, amb horari il·limitat. Compta amb tanques delimitadores de l’espai i està equipada amb papereres, rètols amb la normativa d’ús i dutxa específica per gossos.