Es consolida el servei de mediació de la regidoria d’Habitatge de Malgrat de Mar

La regidoria d’Habitatge de Malgrart de Mar té en marxa el servei de mediació. Aquest nou servei té iniciades vuit mediacions, de les quals tres ja han estat resoltes. L’objectiu és evitar la pèrdua de l’habitatge habitual o millorar-ne l’accés, així com instar la regularització de situacions d’ocupacions sense títol habilitant, mitjançant la signatura de lloguers socials.

Aquest servei és un dels 10 compromisos que el govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, van assumir després de formalitzar la moció de censura. Des de l’abril de 2017, la Regidoria d’Habitatge ha donat impuls a la prestació del servei de mediació en tot allò relacionat amb l’habitatge com a mesura d’acompanyament als serveis que ja es presten.

Les actuacions es realitzen segons el que estipula la Llei 24/2015 de 29 de juliol de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. El servei de mediació demana als propietaris dels habitatges que tinguin en compte la capacitat econòmica de les persones alhora de fixar les rendes de lloguer, especialment en els casos on existeix un risc clar d’exclusió residencial.

Des de la posada en funcionament del servei s’han iniciat 8 mediacions, tres de les quals ja s’han pogut tancar assolint els objectius fixats. S’ha aconseguit rendes de lloguer assequibles per a les persones o famílies que ocupaven els habitatges, garantint així la seva permanència en els mateixos amb unes rendes adequades als seus ingressos familiars.

La regidora d’Habitatge, i portaveu del govern municipal, Neus Serra (PDeCAT), ha explicat que «un dels nostres objectius prioritaris ha estat garantir un habitatge digne a les famílies amb problemes econòmics”. “Des de la Regidoria d’Habitatge s’ha impulsat aquest nou servei per assessorar i donar suport a famílies amb dificultats de pagament del seu habitatge habitual, oferint una atenció propera i personalitzada amb l’objectiu d’evitar que cap família es pugui veure exposada a un desnonament per dificultats econòmiques», ha detallat la regidora.