El conseller del Maresme Alfons Molons va visitar Aspronis

Aspronis és una entitat sense ànim de lucre

El conseller delegat de Cooperació Municipal i Planificació del Consell Comarcal del Maresme, Alfons Molons, ha visitat les instal·lacions d’Aspronis, entitat sense ànim de lucre que promou la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual del Maresme i La Selva. El Consell Comarcal col·labora amb Aspronis en el finançament del transport adaptat dels seus usuaris des de 2006.

 

Molons ha visitat els diferents centres d’Aspronis i ha pogut prendre contacte amb l’activitat que s’hi desenvolupa i conèixer de primera mà els projectes que l’entitat està impulsant: la llar-residència que permet al usuaris i usuàries viure en un entorn normalitzat i autònom, el centre de desenvolupament infantil i atenció precoç, el projecte de reciclatge “recuperacions El Vilar”….etc.

Molons, qui va ser acompanyat en la seva visita pel gerent de l’entitat Francesc Durà, ha valorat molt positivament la tasca social que du a terme aquesta entitat sense ànim de lucre i l’important suport que dóna a les famílies.

Actualment Aspronis atén maresmencs i maresmenques de Tordera, Santa Susanna, Pineda de Mar, Palafolls, Malgrat de Mar, Calella, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Premià de Mar.

Aspronis té tres grans línies de treball:

– Associació Aspronis: actua com a eina de conscienciació de la societat

– Fundació Privada Aspronis: gestiona els serveis assistencials de l’entitat, des de l’atenció precoç a l’infant a les necessitats de les persones en edat adulta

– Fundació Privada El Vilar: ofereix serveis laborals i de formació prelaboral a les persones discapacitades intel·lectuals. També impulsa el Club Esportiu El Vilar que té com a objectiu la normalització esportiva i social de les persones amb discapacitat psíquica.