Palafolls inicia la substitució de l’enllumenat públic per leds

Ajuntament de Palafolls

Aquesta setmana la brigada de lampisteria de l’Ajuntament de Palafolls ha començat a canviar tots els fanals del barri de Sant Lluís per substituir les bombetes de mercuri per un nou sistema d’il·luminació led.

El projecte de substitució de l’enllumenat públic per leds comença a Sant Lluís. De fet, el primer carrer que ja té el nou sistema és el carrer Montoriol. Ara, paulatinament, s’aniran canviant els fanals carrer per carrer fins completar  els 199 punts de llum que hi ha en aquest barri.

Els treballs consisteixen en retirar les actuals bombetes de mercuri i el seu mecanisme, per tal d’instal·lar-ne un altre d’adaptat a la tecnologia led per als fanals palafollencs.

Ajuntament de Palafolls

En concret s’estan canviant les bombetes de 125w per leds que, tot i donar la mateixa llum que el sistema actual només consumeixen 50w, el que suposa un estalvi del 60%.

Més enllà de l’estalvi energètic, que permetrà reduir la factura elèctrica de l’Ajuntament, els leds ofereixen més lluminositat, pel que també es preveu millores en la qualitat de la llum.

Aquest any hi ha una consignació pressupostària de 70.000 euros, cosa que ha de permetre canviar tot l’enllumenat públic de St. Lluís i també actuar en d’altres punts del poble, com ara la zona de Can Batlle o el carrer Mas Pinell al barri de Sta. Maria.

La previsió, però, és continuar amb l’actuació els anys propers fins canviar tot l’enllumenat públic del nostre municipi.