Presentació a Pineda de Mar del 14è Calendari d’Educació Viària de la Policia Local

Ajuntament de Pineda de Mar

El passat divendres es va presentar a Pineda de Mar el 14è Calendari d’Educació Viària de la Policia Local fet pels alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles locals. El calendari està il·lustrat amb els 14 dibuixos guanyadors del concurs que cada any organitza la Policia Local.

En aquesta edició s’hi poden trobar missatges com ara «Eduquem els nens avui, per circular segurs demà», o bé «Junts podem salvar vides; para, reflexiona i actua».  També s’hi pot llegir «Si vols conduir amb seguretat, el cinturó cordat i el mòbil apagat» i en els dibuixos s’hi pot veure el circuit d’educació viària, el trànsit a la N-II, l’ús del patinet, la importància dels serveis sanitaris i de respectar els passos per a vianants o les dificultats que poden trobar les persones amb mobilitat reduïda.

El calendari d’Educació Viària de la Policia Local de Pineda es va presentar a la sala de plens de l’Ajuntament de Pineda i va comptar amb la presència dels autors dels dibuixos, en un acte presidit per l’alcalde, Xavier Amor, el regidor de Seguretat Pública i Mobilitat, Javier Aguirre, l’Inspector en Cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu i l’agent d’Educació Viària de la Policia Local, Pili Romero.

Ajuntament de Pineda de Mar

Aquest concurs de dibuix ha tingut la participació dels alumnes de cinquè i sisè de primària de totes les escoles de Pineda, amb un total de 530 alumnes. Cent dibuixos finalistes van ser escollits per ser exposats i d’aquest centenar, s’han premiat els 14 dibuixos que il·lustren la portada, la contraportada i els dotze mesos del Calendari d’Educació Viària 2017. Els infants premiats són:

Laia Molina i Benjumea (Escola Aloc), Alba Viana i Madueño (FEDAC), Natalia Balaguer i Sanjuán (Escola Aloc), Bernat Noheras i Viñolas (FEDAC), Cèlia Sicart i Plaza (Escola Aloc), Alba Vargas i Menasalvas (Escola Aloc), Saray Teodoro i Ruiz ( Escola Jaume I), Marc Márquez i Morales (Escola Aloc), Marc Escuder i Poti (FEDAC), Ione Piqueras (Escola Sant Jordi), Douaa Dailal i Kahayat (Escola Poblenou), Yasmin El Jerari i Alami (Escola Montpalau), Jihan Taonil (Escola Antoni Doltra) i Lucía Lanas (Escola Mediterrània).

El calendari de seguretat viària de la Policia Local de Pineda es distribuirà a tots els alumnes pinedencs i als diferents cossos de seguretat de Catalunya. Es publica gràcies a l’Ajuntament de Pineda i al Servei Català de Trànsit que cada any hi dóna suport.