La policia local identifica cinc joves responsables de la majoria de grafits de Pineda de Mar

Foto: Radio Pineda

La policia local de Pineda de Mar té identificats a cinc joves d’entre 17 i 19 anys, responsables de la majoria de pintades amb sprai que hi ha a moltes façanes i mobiliari urbà de Pineda. La policia ha obert diligències judicicials al cinc joves que ara seran cridats i hauran de respondre dels seus actes incívics davant d’un jutge.

La Policia Local va obrir una investigació per les 15 denúncies rebudes, de particulars i empreses, per grafits o pintades en façanes i persianes. En la investigació, la policia va detectar que es tracta d’un grup d’amics que tenen un local de trobada i que pinten la signatura que els indentifica, a banda de la signatura pròpia de cadascú.

L’Inspector en cap de la policia local de Pineda, Carles Santacreu, ha explicat a Ràdio Pineda que tenen “clarament identificats els joves que han fet bona part de les pintades” que embruten les façanes de la població. Santacreu ha confirmat l’obertura d’un procés judicial als cinc joves identificats i ha afegit que aquests grups organitzats, com el detectat a Pineda, “pretenen amb les pintades dominar territorialment una zona o municipi”. L’actuació policial “ajudarà a minimitzar” aquestes actuacions incíviques, ha dit Santacreu.

A banda de façanes i persianes, també s’han detectat grafits a Can Comas, al propi Ajuntament de Pineda, al nou arxiu municipal, a l’Església de Santa Maria i a la Confraria de Pescadors, entre molts altres espais. Les parets més pintades són les de la masia de Can Jalpí on no hi ha ni un metre que no tingui guixades en forma de signatura.
Les pintades o grafits a façanes comporten sancions de 400 euros, segons recull la nova ordenança municipal de Convivència i Civisme que el ple de l’ajuntament aprovarà aquest mes de forma definitiva.

Text: Radio Pineda