La comunitat islàmica de Pineda vol canviar de local però un grup de veïns s’hi oposen

AAA

Carme Aragonès, Xavier Amor i Francesc Horta, ahor durant la roda de premsa / Ajuntament de Pineda de Mar

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor va comparèixer ahir en roda de premsa acompanyat per l’adjunt a alcaldia, Francesc Horta, i la primera tinenta d’alcalde, Carme Aragonès, per explicar l’estat de les negociacions sobre el trasllat del centre de culte de la Comunitat Islàmica del barri de El Carme.

Actualment aquesta associació ja està ubicada al barri, concretament al carrer Sant Jordi, i té la intenció de traslladar-se a 75 metres, al carrer Eivissa. Aquest trasllat ha provocat l’aparició d’un moviment contrari d’una part dels veïns de la zona on la comunitat vols traslladar-se.

Segons ha afirmat l’alcalde «la comunitat islàmica té tot el dret, com qualsevol altra associació, d’ubicar-se a l’espai que han comprat, sempre i quan compleixin amb la normativa legal existent». Tot i això, ha explicat han mostrat la seva voluntat per arribar a un acord i que si aquest arriba «serà perquè la comunitat islàmica s’està esforçant per arribar a una entesa amb totes les parts». També ha remarcat el bon clima de convivència que hi ha a Pineda i que mai hi ha hagut «cap problema amb la comunitat islàmica’».

Xavier Amor ha posat de manifest la seva preocupació amb la postura dels veïns que mostren disconformitat amb el trasllat. ‘«Davant la bona voluntat per seguir amb les converses i la negociació, la postura d’aquests veïns i veïnes no ajuda a treballar per assolir un acord’». L’alcalde de Pineda ha dit que  «l’anunci d’un calendari de mobilitzacions dificulta l’acord» i que «la pressió no facilitarà trobar ponts de diàleg i pot allunyar definitivament una solució».

Un mes per cercar una solució

Amor ha explicat que el consistori ha traslladat aquesta preocupació als veïns i també la necessitat d’un marge de temps per seguir treballant. «Necessitem temps, un mes, per acabar de cercar una solució satisfactòria per a tothom». Així s’ha demanat als veïns contraris al trasllat.

En relació a la resta de partits polítics del consistori, l’alcalde de Pineda de Mar ha demanat responsabilitat a tots els grups polítics: «Insto a tots els partits polítics a mantenir la unitat en benefici del manteniment de la convivència. No permetrem que ningú utilitzi aquest tema per criminalitzar a cap dels col•lectius implicats». Francesc Horta, regidor adjunt a alcaldia, ha demanat que es respecti aquest mes de negociacions i que es mantingui una actitud constructiva «per no trencar la convivència».