Durant l’any 2015 es van produir a Malgrat de Mar 1.304 delictes contra el patrimoni

Ajuntament de Malgrat de Mar

Ajuntament de Malgrat de Mar

Durant el 2015 es van produir a Malgrat de Mar 44 robatoris amb força en establiments del municipi, 26 menys que l’any anterior, però van pujar en habitatges i també les estrebades. Les xifes de la memòria del 2015 de la Policia Local també indiquen que els furts continuen sent els delictes que més es cometen a Malgrat de Mar, en concret a la zona d’oci i les platges.

La Policia Local va registrar 1.351 delictes comesos a Malgrat de Mar durant el 2015, 3 menys que l’any anterior. La majoria de delictes, 1.304, van ser contra el patrimoni, que han augmentat un sis casos respecte el 2014. D’aquests, 50 robatoris van ser amb força en establiments i empreses -l’any passat van ser 84-; 82 robatoris han estat a l’interior de vehicles i 51 en domicilis. La majoria de delictes contra el patrimoni, però, van ser els furts amb 464 fets, ocorreguts majoritàriament a la zona d’oci i platges.

Les estrebades i els robatoris amb violència i intimidació en espais públics han augmentat en 14 casos, passant dels 34 als 48.  

Seguretat viària

Pel que fa a la seguretat viària, durant l’any 2015 es van produir al terme municipal de Malgrat de mar 84 accidents de trànsit, un 14,3% menys que l’any anterior, que van ser 98. Els 84 accidents del 2015 van causar cinc ferits greus i 23 lleus.

També, durant l’any passat, es van produir quatre atropellaments, dels quals cap va ser mortal, la majoria a sobre d’un pas de vianants.

El cap de la Policia Local, Joaquim Martínez, va presentar aquestes dades la passada setamana durant una trobada informativa amb els veïns de la població. Ho va fer acompanyat de l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, del cap de la comissaria de l’ABP d’Arenys de Mar dels Mossos d’Esquadra, Salvador Rossell, i del cap de la comissaria de districte de Pineda de Mar dels Mossos d’Esquadra, Francesc Pujadas.

Salvador Rossell  va felicitar la Policia Local de Malgrat de Mar per la tasca feta i els bons resultats obtinguts. El 66% de les detencions que es van practicar l’any passat les va fer la Policia Local; la resta, un 34%, agents dels Mossos d’Esquadra. Segons va explicar el cap de la comissaris de l’ABP d’Arenys de Mar, a la majoria de municipis de tot Catalunya aquestes xifres estan invertides.

La Policia Local de Malgrat, que té una plantilla de 53 agents, va fer 24.413 serveis d’atenció al ciutadà i va efectuar 74 detencions durant el 2015.