Blanes canta al mar amb una mostra de cançó popular i de taverna

taverna_radioL’emissora municipal Ràdio Blanes va sortir aquest passat diumenge de l’estudi des d’on habitualment emet els programes per oferir una jornada força especial en forma d’espectacle. Els artífexs van ser els membres de l’equip del programa La Taverna, que s’emet els diumenges d’11 a 13 h. Durant aquest mateix horari van ocupar el Teatre de Blanes per oferir una mostra de cançó popular i de taverna.

Presentat sota el títol genèric de Blanes canta al mar, l’espectacle es va fer de manera continuada, amb un format especial del programa que habitualment protagonitzen tots els membres de l’equip de La Taverna: Ramon Soto, Ferran Pujadas, Elisa Viura, Siscu Giralt, Albert Ros, Antònia Petit i Roser Ferrer. Diversos grups convidats van ajudar a omplir-lo de contingut amb actuacions en directe amb una breu duració.

Així, van anar desfilant dalt l’escenari els membres de la Coral de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria; la Coral Jubilate del Casal de la Gent Gran Benet Ribas; la Coral Polifònica; el Coro Rociero Bahía; la Coral d’AMA, l’Esbart Joaquim Ruyra; la intervenció del rapsoda Francesc Saura, tots ells de Blanes. També va actuar el Grup d’Havaneres Cabotatge, de Lloret de Mar.

haveneres_lataverna

Reconeixements a Albert Ros i a l’entitat El Banc del Temps

A la part final de l’espectacle va ser quan va arribar el moment més emotiu, amb l’homenatge que es va retre al veterà mariner blanenc Albert Ros, habitual col·laborador del programa La Taverna. De la mateixa manera que ja ho va estar fent durant molts anys en les planes de la desapareguda publicació blanenca Actual, ara narra a través de la ràdio els seus propis records com a mariner, així com bocins d’història i anècdotes del món de la mar.

Albert_Ros

També es va fer un reconeixement a la tasca d’El Banc del Temps, una entitat del municipi que fa poc que s’ha posat en marxa però que, malgrat això, ja s’ha encarregat d’organitzar un gran nombre d’activitats i relacionar gent que vulgui afegir-se a aquest moviment. El lliurament d’aquestes distincions va anar respectivament a càrrec del segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Àngel Canosa, així com de la directora de Ràdio Blanes, Joanna Fernández.

Posteriorment, també es va entregar una distinció a cadascuna de les entitats participants en l’espectacle, que van posar per una foto de record de rigor. Per tancar definitivament la vetllada, es va demanar als integrants dels grups que havien protagonitzat les respectives actuacions que tornessin a pujar dalt l’escenari per la cirereta que havia de posar el punt i final definitiu. Es tractava de la interpretació de dues de les havaneres més populars a Catalunya: La Bella Lola i El Meu Avi, que el nombrós cor va cantar acompanyat del públic i la coreografia obligada: el desplegament de mocadors.

Banc_Temps

Les dues hores que van allargar-se les actuacions i intervencions de Blanes canta al mar van ser enregistrades en àudio. Això ha estat així perquè està previst que aquest programa especial s’emeti diumenge de la setmana vinent, 22 de maig, a través del 97.7 de Ràdio Blanes, en l’horari habitual de La Taverna: d’11 a 13 h del matí.

Per últim cal apuntar que, com a complement de l’espectacle, durant aquests darrers dies s’ha pogut visitar a la Sala García-Tornel dues exposicions que es presentaven sota el mateix títol: Blanes canta al mar. Totes dues han tingut com a tema central l’havanera: la mostra itinerant de la Fundació Ernest Morató A ritme de 2 x 4, i l’exposició fotogràfica Un moment, una imatge, de les fotògrafes Irene López i Irene Sanz.

Fotos: Ajuntament de Blanes