Malgrat de Mar s’incorpora al moviment de Viles Florides

Ajuntament de Malgrat

Ajuntament de Malgrat

Malgrat de Mar és Vila Florida, un projecte que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu de parcs i jardins.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, la qual des de l’agost de l’any passat treballa en la promoció de les Viles Florides a nivell turístic. 

Malgrat Turisme SL va presentar una sol·licitud, presentant, en col·laboració amb la Regidoria d’Obra Pública i Serveis, un projecte de la gestió dels espais verds de Malgrat i també un reportatge fotogràfic. Ara la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya ha anunciat que Malgrat de Mar ha obtingut la distinció de Vila Florida.

Entre el 18 d’abril i el 20 de juny, un jurat visitarà Malgrat per valorar i atorgar un reconeixement en forma de “Flors d’Honor”. Uns cartells acreditaran Malgrat com a Vila Florida, a les entrades i sortides del municipi.

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica.

També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Al Maresme, els municipis que tenen la distinció Vila Florida són: Alella, Argentona, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Mar i el darrer en incorporar-se, Malgrat de Mar.