Aquest diumenge s’inaugura a Pineda el nou Centre Civic Poblenou amb la participació de Joan M. Serrat

Ajuntament de Pineda de Mar

Ajuntament de Pineda de Mar

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, acompanyat del músic i cantautor, Joan Manuel Serrat, inauguraran el Centre Cívic Poblenou el proper diumenge 17 d’abril. La sala gran del nou equipament portarà el nom de l’escriptor uruguaià, Eduardo Galeano, que va viure al carrer Albéniz del barri Poblenou entre 1976 y 1985 i va morir a Montevideo l’any passat.

Serrat, amic de Galeano, ha acceptat la invitació de l’Ajuntament de Pineda per participar a la inauguració del Centre Cívic que homenatjarà a l’escriptor. «Un home que amb el seu treball i la seva actitud ha estat referència a la meva vida» va dir Joan Manuel Serrat.

Pineda va sentir molt a prop la pèrdua de l’escriptor uruguaià i ara, coincidint amb la inauguració del Centre Cívic Poblenou, vol fer un homenatge a qui va ser un símbol de lluita i d’integritat. En definitiva, un reconeixement a totes les persones que com Eduardo Galeano van patir l’exili per defensar unes idees. L’escriptor també forma part de la història local del barri i, per aquest motiu, la sala gran del Centre Cívic Poblenou serà l’Espai Eduardo Galeano.

Nou equipament obert a la ciutadania

El Centre Cívic Poblenou és un nou equipament municipal ubicat al Passeig Diputació, 8. L’espai consta d’una planta baixa amb una superfície útil de 650 metres quadrats, amb accés directe des del carrer. Disposa d’una gran sala polivalent, tres sales-taller, una cuina equipada per fer tallers, sala de reunions, tres despatxos, sis magatzems, espais comuns, vestíbul i lavabos.  Aquests espais estaran a disposició de les entitats i del propi centre per a les seves activitats i tallers. El Centre Cívic acollirà també les oficines municipals de Benestar Social a Poblenou i serà punt d’atenció dels agents de proximitat de la Policia Local.

Amb la inauguració del Centre Cívic Poblenou, l’Ajuntament culmina un dels projectes més reivindicats històricament pel barri que reclamava un espai definitiu per als veïns i entitats i per als serveis d’atenció descentralitzats. La reforma integral del local i l’adequació dels espais ha anat a càrrec de l’empresa Teyco S.L. que va rebre l’adjudicació de l’obra per l’import de 531.000 euros.

Inauguració, diumenge 17 d’abril

La inauguració del Centre Cívic Poblenou inclou activitats diverses que començaran a les 10 h amb una batucada pels carrers del barri a càrrec dels Timbalers de l’Alt Maresme i Petits Musicae. A les 10.30 h, l’Associació de Veïns de Poblenou oferirà una xocolatada i a les 11 hi haurà animació infantil amb País de Xauxa. Durant tot el matí hi haurà taller de maquillatge infantil de fantasia i es comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Pineda.

L’acte d’inauguració del Centre Cívic Poblenou, amb la participació de Joan Manuel Serrat, començarà a les 12 del migdia, amb la visita a les instal·lacions i els parlaments. A continuació hi haurà un petit refrigeri per a tots les persones assistents.

Activitats, tallers i serveis

El Centre Cívic Poblenou obrirà les portes el dilluns 18 d’abril i oferirà una programació estable d’activitats i serveis, amb l’horari següent: de dilluns a divendres de 15.30 a 21 h i dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 21 h. El Centre Cívic oferirà informació i atenció personal, per telèfon (937693226) i per correu electrònic (ccpoblenou@depineda.cat), assessorament a grups i associacions, cessió de lloguer d’espais, zona wi-fi i espai de relació.

Els Serveis Socials d’Atenció Primària atendran a la ciutadania, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimecres de 15 a 18 h. Els agents de proximitat de la Policia Local atendran als veïns, cada dijous de 17 a 19 h al Centre Cívic i el tercer dijous de cada mes, de 16 a 20 h, s’informarà personalment sobre el servei de mobilitat internacional per a joves.

La programació d’activitats del Centre Cívic Poblenou serà trimestral i ja hi ha disponibles 40 cursos i tallers per triar: salut, cuina, expressió i creativitat, dansa i activitats infantils i juvenils, entre d’altres. La programació d’activitats i serveis d’abril, maig i juny es pot consultar a www.pinedademar.org