Les escoles de primària de Malgrat estrenen demà gegantons

Ajuntament de Malgrat de Mar

Ajuntament de Malgrat de Mar

Amb l’objectiu de fomentar el treball entre Ajuntament de Malgrat de Mar, centres escolars, associacions de mares i pares i entitats locals, es va posar en marxa la iniciativa de creació dels gegantons.

La idea ha consistit a triar un element simbòlic que representi cada centre dins i fora per fer el gegantó. Les escoles Mare de Déu de Montserrat, Marià Cubí i Soler, Fonlladosa, Vedruna i Sant Pere Chanel han participat a la iniciativa i han estat les famílies i els alumnes, a través de les AMPA, les que han creat els gegantons. Els gegantons es guarden a les escoles.

L’Ajuntament els ha facilitat el material bàsic per fer els gegantons des de llistons de fusta i taulers, paper de vidre, entre altres. A més, els ha ofert sessions de formació tècnica per tenir els coneixements per fer el gegantó, que han anat a càrrec del tècnic municipal Julián Ariza -autor de les figures decoratives del Parc Francesc Macià- així com seguiment i assessorament durant el procés de creació.

D’aquesta manera, demà diumenge 17 d’abril es farà el bateig dels gegantons. La festa de presentació començarà a les 11 del matí amb la plantada i la cercavila, que recorrerà diferents carrers del poble, i que acabarà amb el simbòlic bateig a Can Campassol. Els cinc gegantons resten exposats a l’aparador de l’Arxiu Municipal fins el 24 d’abril.

L’Ajuntament vol amb aquesta acció enfortir el teixit associatiu, donar a conèixer el món geganter als més petits i a les famílies, possibilitat el relleu generacional a les entitats i fomentar la formació artística i la creativitat.