Tordera aprova en sessió plenària les noves ordenances fiscals per al 2012

Els canvis més significatius als impostos de l’any vinent seran a Tordera l’Impost de Béns Immobles (IBI), que s’augmenta un 10%, a l’Impost dels Vehicles de Tracció Mecànica (un 7% més) i a la taxa d’escombraries (que s’incrementarà en un 12% per a habitatges i un 5% per a les activitats econòmiques). A la resta de taxes, impostos i preus públics s’hi aplicarà l’índex corresponent a l’IPC.

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Tordera, Marçal Vilajeliu, va destacar durant la seva intervenció que les ordenances per l’any vinent són el primer pas per a l’aprovació del pressupost 2012. Segons el regidor, l’Ajuntament ha patit en els darrers temps una davallada important i ràpida dels ingressos, tant directes com indirectes.  Tal com va assenyalar el regidor, des fa quatre anys l’Ajuntament està aplicant  mesures importants per reduir el dèficit  sense repercutir en més pressió fiscal per als ciutadans. Segons declaracions del regidor, des del 2009 s’ha rebaixat el pressupost en 4 Milions d’euros, el que ha suposat un important esforç de contenció de la despesa i d’optimització de recursos per poder mantenir tots els serveis.

Amb l’aprovació de les noves ordenances i de cara a la presentació del pressupost per al 2012, el regidor va destacar que ara cal un esforç conjunt entre la ciutadania i l’administració per canviar la tendència del dèficit. El regidor va demanar un exercici de corresponsabilitat per als propers mesos i es va mostrar convençut que aquestes mesures ajudaran a anivellar el pressupost municipal de l’any vinent garantint tots els serveis públics i d’atenció als ciutadans.

Les ordenances fiscals per al 2012 es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern de CiU, els grups del PSC i PP es van abstenir, mentre que ERC hi va votar en contra. Les noves ordenances es publicaran properament a aquest web.