La Policia Local de Malgrat va denunciar nou menors per pintades durant el mes d’octubre

Ajuntament de Malgrat de Mar

Ajuntament de Malgrat de Mar

Nou menors van ser denunciats durant el passat mes d’octubre per fer pintades a façanes i mobiliari urbà a diversos punts de Malgrat de Mar. En aquests 10 mesos de 2015, la Policia Local ha denunciat 29 joves. Els agents porten a terme diferents accions per combatre aquests actes incívics. Els propietaris afectats per les pintades acostumen a no denunciar.

L’ordenança municipal de civisme multa entre 401 i 600 euros les pintades a façanes públiques o privades i mobiliari urbà, que són considerades una infracció molt greu. Durant aquest any, la Policia Local ha fet 29 denúncies per pintades, i en aquest darrer mes d’octubre, 9 joves menors d’edat han estat denunciats per aquests actes incívics.

L’inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martínez, ha explicat que el seu departament porta a terme diferents accions per combatre aquest incivisme, entre les quals s’intenta formentar la prevenció, l’educació i la pedagogia entre els joves.

Els joves que fan pintades i són denunciats no poden fer treballs substitutoris, només poden fer formació com a mesura compensatòria pels acts vandàlics comesos. L’inspector també ha explicat que són pocs els propietaris afectats per les pintades que denuncien. En els nou casos denunciats a l’octubre, només tres propetaris van denunciar.

Joaquim Martínez ha explicat que les pintades afecten façanes, públiques o privades, mobiliari urbà, i fins i tot, als arbres.