L’Orquestra de Cambra Filharmònica Rubinstein dins el cicle Arts d’Estiu de Pineda de Mar

Avui divendres, 12 d’agost i dins el 1r. Festival Arts d’Estiu, a les 22,30 h, al Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar,  comptarem amb l’actuació de l’Orquestra de Cambra Filharmònica Rubinstein,sota la direcció d’Horst Sohm i la participació de la clarinetista Sabine Grofmeier. L’Orquestra Filharmònica Arthur Rubinstein és sense cap mena de dubte una de les millors i més prestigioses de Polònia.

 

Des de la seva fundació el 1915, a Lodz, pel director Tadeus Mazurkiewicz i el gran violinista P. Klecki com a concertino, la Filharmònica ha recorregut un llarg camí, convertint-se en una de les més importants orquestres d’Europa de l’Est. L’alt nivell dels músics de Lodz va originar que la tercera part de l’Orquestra Filharmònica d’Israel va ser portat a Israel l’any 1936 pel gran violinista Bronislaw Hubermann, directament de Lodz.

Després d’actuar en nombroses ocasions amb Arthur Rubinstein, va obtenir el reconeixement del gran pianista en acceptar el 1984 ser president d’honor de l’orquestra i concedir el seu nom de forma exclusiva. Considerada una de les més importants orquestres de Polònia, la Filharmònica Artur Rubinstein té, evidentment, una activitat molt intensa, amb més de 100 concerts simfònics o vocalsimfònics anuals, emissions per a la televisió i la seva participació en la gravació de nombrosos CD’S.

Fins ara ha realitzat gires per Txecoslovàquia, Alemanya, Itàlia, Rússia, Bulgària, França, Holanda, Espanya, Àustria, Israel, Japó i USA. Ha participat en els festivals de Varsòvia, Frankfurt, Amalfi, Lourdes, Milà, Salzburg, Kopenhagen i París. Organitza cada any al setembre també un festival de Esplais i Cantates.

En el transcurs de la seva història diversos han estat els eminents músics que l’han dirigit, com A. Birmbaum, G. Fitelberg, T. Bugaj, J. Frantz, S. Kousevitzky, P. Mascagni, A. Glazunov, J. Strauss, A.Kcbatchaturian, K. Penderecki, etc … i alguns dels més grans intèrprets de tots els temps han actuat amb ella com és el cas de Wanda Landowska, Egon Petri, Wilhehm Backhaus, Bronislaw Hubermann, Claudio Arrau, Henryk Szcryng, Matislaw Rostropovich, Igor i David Oistrach, Krystian Zimermann, MoniqueHaas i per descomptat Artur Rubinstein, que va tocar amb ella el seu últim concert a Polònia.