Instal·len una nova àrea de contenidors soterrats amb més capacitat a la plaça Ca l’Arnau de Malgrat

Ajuntament de Malgrat

Ajuntament de Malgrat

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha començat les obres per substituir els contenidors soterrats de la plaça de Ca l’Arnau per uns d’altres de més capacitat. A més, en els propers dies també s’instal·laran contenidors soterrats al carrer d’Aragó i a la plaça de les Mines de Can Palomeres.

L’àrea de contenidors soterrats de la plaça de Ca l’Arnau és un punt conflictiu pels desbordaments que es produeixen. La Regidoria de Medi Ambient substitueix els contenidors per uns d’altres de més capacitat. Fins ara, hi havia una capacitat de recollida de 15.000 litres, que ara passarà a ser de 19.000 litres. S’incrementa la capacitat dels contenidors d’envasos i embalatges i de paper i cartró, que són els que més es desborden. Temporalment s’han col·locat uns contenidors de superfície mentre durin aquestes obres.

En els propers dies, es col·locaran també contenidors soterrats al carrer d’Aragó, on es porten a terme les obres de millora. Els forats per instal·lar-los ja estan a punt i només falta posar els contenidors que arribaran en els propers dies. Fins ara, el carrer d’Aragó només tenia contenidors en superfície de rebuig i ara passarà a tenir 5 contenidors per a totes les fraccions de residus. Per altra part, a la plaça de les Mines de Can Palomeres es col·locaran 5 contenidors soterrats, que substituiran els de superfície.

Aquestes tres noves àrees de contenidors soterrats tindran boca reductora a les fraccions de vidre i orgànica.

El regidor de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Joan Mercader, ha explicat que «la substitució d’aquests contenidors estava prevista al pressupost del 2014, que no es va aprovar. I no s’ha pogut tirar endavant fins que s’ha aprovat la modificació pressupostària del 2014. Gràcies a aquesta inversió i a la solució proposada des de l’equip de govern donarem resposta al punt conflictiu que suposava especialment la plaça de Ca l’Arnau. I a  més, millorem els punts del carrer d’Aragó i de la plaça de les Mines de Can Palomeres».

Per altra part, Joan Mercader també ha avançat que en breu es faran noves àrees de contenidors soterrats a l’avinguda Mediterrània, plaça de Catalunya i plaça Incisa in Val d’Arno. “Amb aquestes actuacions són amb l’objectiu de millorar la capacitat de recollida i alhora també l’entorn de l’espai”, ha detallat.