L’empresa tèxtil Clarin de Pineda tancarà les portes i deixarà al carrer 47 treballadors

Ràdio Pineda

Ràdio Pineda

Una de les fàbriques més antigues de Pineda, Clarin, tancarà aviat les seves portes i acomiadaran 47 treballadors i treballadores. L’empresa tèxtil, dedicada a la fabricació de mitges i mitjons, va néixer l’any 1948 i actualment està ubicada al Polígon de Mas Roger.

Clarin ha entrat en preconcurs de creditors i la previsió és un «tancament progressiu». De moment, la fàbrica funciona parcialment preparant i servint les comandes pendents.

El gerent, Lluís Prat, ha explicat a Râdio Pineda que han de tancar «per la caiguda de vendes, a causa de la forta competència exterior». Clarin realitza un 98% de la producció a Pineda: es fabrica i tenyeix a les instal·lacions del carrer Marconi. Però segons explica el Lluís Prat, «els productes asiàtics i turcs arriben al mercat a preus molts baixos i això ha provocat una davallada de les vendes».

El gerent de Clarin ha dit que han buscat «altres sortides i inversors per reconduir la producció de l’empresa i fer una reestructuració de la plantilla». Finalment, Prat ha lamentat no haver pogut trobar «cap solució per tirar endavant l’empresa». Lluís Prats ha afegit que han proposat als treballadors acabar les feines per les comandes que tenen pendents i la previsió de tancament definitiu serà «per final del mes de gener o principis de febrer».

L’empresa té 47 treballadors que tenen el procés en mans de CCOO, sindicat majoritari a la fàbrica.

Text: Ràdio Pineda