L’Ajuntament de Malgrat tindrà un pressupost de 19,79 milions d’euros per al 2015

Ajuntament de Malgrat de Mar

Ajuntament de Malgrat de Mar

El ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprovat el pressupost municipal per a l’any vinent, que ascendeix a 18.792.250 euros. Actualment, el consistori té prorrogat el pressupost de 2013, ja que el previst per al 2014 per l’equip de govern -format per PSC i PP, en minoria- no es va aprovar.

Les inversions previstes per al 2015 pugen a 1.904.400 euros i entre les quals destaquen la construcció d’una passera al barri de Can Palomeres, l’enllumenat de l’avinguda dels Pins i la Llei de Barris, entre altres.

El pressupost de l’Ajuntament per al 2015 s’incrementa un 3,8% respecte al del 2013, que és el que està en vigor. El consistori disposarà d’un pressupost de prop de 19 milions d’euros i Malgrat Turisme SL, l’empresa municipal que gestiona les àrees de Comerç i Turisme- de 313.700 euros. L’Ajuntament no ha modificat enguany les ordenandes fiscals i per tant, els impostos, taxes i preus públics es mantenen. El volum de despesa per habitant -amb un padró actual de 18.424- se situarà en 1.020 euros, dels quals els ciutadans n’aportaran 700.

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar

Pel que fa a les inversions, que ascendeixen a 1.904.400 euros, suposen una reducció del 9% respecte a les previsions definitives d’aquest any. Algunes de les inversions previstes són: 300.000 euros en millores urbanes; 282.000 euros construcció d’una passera al barri de Can Palomeres; 225.000 euros Projecte d’Intervenció Integral del Barri Antic; 150.000 euros de l’enllumenat públic de l’avinguda dels Pins; 141.000 adequació del cementiri municipal; 140.000 euros contenidors soterrats; 110.000 euros millores Pavelló Germans Margall; i 80.000 euros mòdul accessibilitat a les platges; entre moltes altres.

El pressupost per al 2015 es va aprovar amb els vots a favor del PSC i PP, i l’abstenció de CiU, a l’oposició. Per la seva part, ERC i ICV-EUiA, també a l’oposició, van votar en contra. El regidor de Serveis Econòmics, Antoni Puignou (PSC), va exposar la proposta econòmica de l’equip de govern per a l’any vinent dient que “compleix tots els requisits de la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera”. Antoni Puignou va qualificar d'”especial” aquest pressupost perquè “al maig hi ha eleccions i podria donar-se la possibilitat que hi haguéssin canvis dins el consistori”. En aquest sentit, va afegir que “demano que els que vinguin siguin capaços de mantenir-lo”.

Per la seva part, la regidora de CiU, Carme Ponsa, va defensar que “el pressupost no és gens ambiciós. Manté la línia continuista dels pressupostos que han presentat durant aquest mandat sense endeutament excessiu”, va afegir. Carme Ponsa va destacar les inversions de la passera de Can Palomeres i de l’enllumenat de l’avinguda dels Pins, dos projectes, que segons va recordar “ja van ser introduïts pel seu grup ara fa dos anys quan CiU va facilitar l’aprovació del pressupost”. Ponsa va lamentar que no s’hagin inclòs projectes com el de la urbantizació de l’avinguda Barcelona, la construcció de la Ciutat Sanitària o el tram de la desembocadura de la riera de Sant Genís de Palafolls.

La portaveu d’ERC, Anna Maria Anglada, va mostrar el seu desacord amb els ingressos provinents de les ordenances. Pel que fa a les inversions, va dir que “ERC ha fet propostes com la instal·lació de panells lluminosos o la construcció d’una coberta a les Peixateries Velles, però que han estat desestimades pel govern municipal”.

“Espero que l’any que ve els que seguin en aquesta taula facin un pressupost més participatiu. Cal una renovació per fer un canvi de la manera de fer. La línia de pressupostos no ens agrada”, va dir el portaveu d’ICV-EUiA, Jordi Medina.