Més d’una trentena de dones immigrants participen a Tordera al projecte formatiu ‘Lletres per a tothom’

32 dones immigrants, d’edats compreses entre els 25 i 52 anys, participen des de primers d’octubre al projecte Lletres per a tothom. Aquest programa, impulsat per les regidories de Participació Ciutadana, Atenció Social i Ensenyament, amb el suport de la Fundació La Caixa vol ensenyar a llegir i escriure en català a persones immigrades que no han estat alfabetitzades.

A més, durant el curs també s’aprenen dades i fets d’interès del municipi, de la història de Catalunya, de costums i tradicions, a fi de facilitar-los la coneixença i la integració a l’entorn.

Les classes, que es realitzen en horari escolar, estant rebent molt bona acceptació per part de les alumnes, que superen amb escreix el nombre de matriculacions previstes davant d’iniciatives similars a d’altres municipis.

La regidora de Participació Ciutadana, Eliana Romera, ha destacat que «a través de cursos com aquests, que es coordinen des de diferents àrees i es complementen a d’altres iniciatives similars que es promouen, per exemple, des de Càrites, es facilita la integració i s’afavoreix la cohesió social al municipi, a l’hora que ofereixes noves eines i recursos a totes aquestes persones que fins avui patien especialment la barrarra de l’idioma».