Pineda de Mar aprova la creació de la Taula Local de l’Habitatge

Ajuntament de Pineda de Mar

Ajuntament de Pineda de Mar

El Ple de l’Ajuntament de Pineda va aprovar la passada setmana per unanimitat la creació de la Taula Local d’Habitatge de Pineda de Mar i les seves normes reguladores.

Es tracta d’un òrgan municipal amb representants del consistori, d’entitats i associacions (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Càritas, Creu Roja…) per garantir una estratègia conjunta envers la problemàtica de l’habitatge i dels desnonaments.

La regidoria de Benestar Social ha impulsat la creació de la Taula d’Habitatge per actuar de forma corresponsable i coordinada davant la situació límit de moltes famílies que els impedeix fer front al pagament de la seva vivenda habitual. La regidora de Benestar Social, Carme Aragonès, va explicar en el ple que, a més de la pròpia Taula d’Habitatge, «es crea una comissió tècnica permanent per ser més efectius en donar resposta a la problemàtica dels desnonaments»

En acabar el ple, l’alcalde de Pineda va manifestar que enfront d’aquesta problemàtica ‘«tothom està al mateix bàndol treballant per al mateix objectiu’». Xavier Amor va recordar que s’ha reclamat als bancs que posin a disposició de l’ajuntament els habitatges buits que tinguin al municipi. Amor va afirmar que l’objectiu principal ‘«és evitar desnonaments i garantir el dret a l’habitatge que tenen els ciutadans».

Per la seva part, el regidor del PP, Diégo Sánchez, va explicar en acabar el ple que el seu partit ha estat «l’únic que des del minut zero ha fet propostes» per ajudar a les famílies que pateixen la problemàtica de l’habitatge a Pineda.

El regidor de CiU, Guillem Mateo, va expressat el suport del seu grup al govern del PSC en ”un dels pitjors problemes que pateixen moltes famílies”.

El regidor d’ERC-JxP, Pere Aragonès, va valorar de forma molt positiva la creació de la Taula Local d’Habitatge i va recordar que el seu grup municipal ha estat «especialment actiu davant d’aquesta problemàtica amb tres o quatre mocions presentades al ple». Aragonès va dir, al final del ple, que espera que sigui «útil pels problemes de desnonaments, sobretot de lloguers» que ha advertit «s’incrementaran els pròxims mesos».

El regidor de 100xCent Pineda, Salvador Llorens, no va poder assistir al ple.

Text: Ràdio Pineda