El ple de Pineda deixa sense efecte l’ARE i impulsarà els usos comercials i turístics dels terreny

Foto aèria del pla parcial pp1 de Pineda de Mar

Foto aèria del Pla Parcial 1 de Pineda de Mar

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Pineda celebrat ahir va aprovar la sol.licitud al conseller de Política Territorial de deixar sense efecte la projectada Àrea Residencial Estratègica (ARE) de Pineda. El govern pinedenc iniciarà els tràmits per deixar sense efecte l’ARE que s’havia planificat al 2009 per desenvolupar els terrenys ubicats entre la Riera de Pineda i el Barri de Poblenou, on es preveia la construcció de 2.000 habitatges.

L’Ajuntament vol reduir la superfície destinada a habitatges i ampliar els usos destinats a activitats econòmiques. El sector tornarà al planejament urbanístic vigent abans de l’aprovació de l’ARE, que tècnicament es coneix com a Pla Parcial 1. Es reduirà el sòl destinat a habitatge s’augmentaran els usos destinats a activitats comercials, turístiques, lúdiques i terciàries.

El tema va ser debatut en el ple municipal i el regidor-portaveu del PP, Diego Sánchez, va dir que «si el pla parcial s’hagués desenvolupat el 2003, tal i com estava previst inicialment, hauria tingut una impacte positiu a Pineda». El regidor portaveu de CiU, Guillem Mateo, va dir en el ple que la proposta de l’ARE «es va fer des de la Generalitat sense el consens necessari de tot el poble de Pineda».

La regidora-portaveu d’ERC-Junts per Pineda, Mònica Palacín, va dir que «ara cal mantenir el compromís que en un futur, la zona tingui zones verdes i equipaments públics que siguin per a tots els pinedencs».

El regidor-portaveu de 100xCent per Pineda, Salvador Llorens, va manifestar que «la situació econòmica general ha servit per aturar aquest projecte». Llorens va dir que «s’ha fet un tomb a la història de Pineda molt important».

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, del PSC, va subratllar que després de la decisió unànime de tirar enrere l’ARE, caldrà el màxim consens polític per definir bé el futur de Pineda i planificar bé aquesta zona. I va afegir que «segurament, la lògica farà que l’espai es desenvolupi per zones i no de forma global com estava definit en un inici».

Text: Ràdio Pineda