Manifest del comitè d’empresa de Nylstar Blanes

Imatge de la manifestació realitzada ahir pels treballadors de Nylstar i centenars de veïns de Blanes / Foto: JFG

Imatge de la manifestació realitzada ahir pels treballadors de Nylstar i centenars de veïns de Blanes / Foto: JFG

“Els treballadors/-es de Nylstar volem agrair a tots aquells que ens estan recolzant en aquests moments. Ajuntament, partits polítics, sindicats, associacions, a nivell particular… No donem noms per no deixar-nos a ningú.

En nom de la crisi ens volen desmuntar el sistema social. Per desgràcia, aquest problema no és només de Nystar, haurem de re-aprendre a sortir al carrer, com ho van fer els nostres pares i avis. Sobretot, els joves s’han d’organitzar. Si no els agrada el què tenim que inventin un altre model, però sobretot que s’organitzin, perquè individualment no s’arriba a res més que a la misèria, que és on ens estan portant.

Nylstar (SAFA), l’any passat va complir 90 anys. En noranta anys s’han succeït moltes crisis i hem sabut resistir. En els darrers 30 anys el tèxtil a Catalunya gairebé ha desaparegut i hem resistit. De Safa varem passar a Rhône-Poulenc, al grup Nylstar que ha desaparegut i hem resistit. Estem convençuts que la pau social seguida amb la negociació i el compromís dels treballadors tindrà alguna cosa a veure. Treballadors als qui ara volen anular i individualitzar, i no ho aconseguiran.

Volen canviar el sistema productiu, Nylstar (SAFA) ha canviat moltes vegades aquest sistema, això no és nou, els treballadors no ens neguem pas. Només volem que se’ns escolti; Qui pot conèixer millor la fabricació que qui està en els llocs de treball?

Han comprat la marca Meryl com a símbol de qualitat, Nylstar Blanes va ser una part important del prestigi d’aquesta marca, i si no fabriquem qualitat es perdrà la credibilitat de Nylstar i perdrem els clients.

Les empreses no es fan rentables rebaixant salaris. Nosaltres no podem competir amb els productes barats, hem de produir productes amb valor afegit i amb innovació. Els treballadors i treballadores de Nylstar estem convençuts que l’empresa és viable, i que hem de tornar a la negociació i a la pau social. Per tant, demanem a la direcció de l’empresa que reconsideri els passats acomiadaments i els faci nuls.

SAFA en els anys 60 i 70 va ser un referent en la lluita pels drets socials, ens han canviat el nom, però l’esperit de SAFA segueix viu. Que no ho oblidi ningú.

El comitè d’empresa us torna a agrair pel recolzament mostrat”