Es constitueix a Malgrat la comissió de treball per a la commemoració del Tricentenari

tricentenariLa comissió tècnica per a la commemoració dels 300 anys de l’11 de Setembre de 1714 a Malgrat de Mar ja està formada i treballa per l’organització de diferents activitats en el propers mesos. Aquest grup de treball, que col·laborarà amb l’Arxiu Municipal, també és una oportunitat per investigar i divulgar els fets que van succeir en aquell moment a Malgrat.

La comissió està formada per historiadors malgratencs: el catedràtic d’Història de l’Art Modern de la Universitat de Girona, Joaquim Garriga; el professor titular d’Història de l’Art de la Universitat de Girona, Joan Bosch; la llicenciada en Geografia i Història i professora de Secundària i Batxillerat, Núria Arís; la llicenciada en Història i professora de Secundària i Batxillerat, Sònia Garangou i el llicenciat en Història de l’Art i conservador tècnic del tresor de la Catedral de Girona, Joan Piña.

Aquest grup de treball va ser nomenat en Junta de Govern Local el passat 6 de febrer, en la qual també es va donar el vistiplau a l’adhesió de Malgrat de Mar als actes de commemoració dels 300 anys de la Guerra de Successió que es faran a la comarca del Maresme. Aquestes dues iniciatives neixen de la moció presentada pels grups municipals de CiU i ERC en el ple de maig de 2013.

Al llarg del 2014 es commemora el 300 aniversari de l’11 de Setembre de 1714, que va suposar la caiguda de la ciutat de Barcelona i la instauració d’un nou model d’estat, que va acabar amb una gran part de les institucions catalanes existents fins aleshores. Durant aquest any, s’organitzen diversos actes relacionats amb aquesta efemèride.