L’Ajuntament de Tordera aprova el pressupost municipal per al 2014, valorat en 15,3 M€

tordera_L’Ajuntament de Tordera va aprovar en sessió plenària el passat dimecres el pressupost municipal per a l´any vinent, valorat en 15,3 milions d’euros. Segons el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, la voluntat del govern municipal amb aquests comptes passa per no incrementar la pressió fiscal als ciutadans, augmentar les partides d’atenció social, mantenir la qualitat i l’oferta dels serveis públics i seguir donant suport a l´activitat del teixit associatiu.

Durant l´exposició del pressupost, el regidor va destacar que l´estructura d´ingressos estarà basada principalment pels impostos directes, motiu pel qual va manifestar que es continuarà amb la revisió parcial del cadastre per poder comptabilitzar les noves altes d´IBI d´urbana i generar així nous ingressos.

Per altra banda, la major part de l´estructura de la despesa passa pel manteniment de l´oferta i la qualitat de tots els serveis públics que es donen actualment.

Atenent la situació social que pateixen moltes famílies del municipi, els comptes per a l´any vinent contemplen diverses aportacions extraordinàries en matèria d´atenció social com ara l´increment en les partides per a emergències socials (un 25% més), per a beques de menjador (25% més ) i per a beques de llibres (14% més). També per a l´any vinent s´estableix la convocatòria de nous plans d´ocupació per valor de 90.000 €.

L´apartat d´inversions de 2014 es farà possible a través de les subvencions que arribaran principalment de fons europeus i de la Diputació de Barcelona i que es comptabilitzen en més d’un milió d’euros. En aquest sentit, s´estableix per al proper any la regeneració del centre històric i de la plaça de la Concòrdia, l´arranjament de parcs públics, el pla de millora de carrers, camins rurals i edificis històrics i les actuacions previstes en el pla de prevenció d´inundabilitat de rieres.

El regidor d´hisenda va cloure la seva intervenció destacant que es tracta d´un pressupost de caràcter continuista, sensible a la situació social del municipi i coherent amb la realitat econòmica i financera de les administracions públiques.

 

El pressupost es va aprovar amb els vots favorables dels grups municipals de CiU i PP. ERC i PSC, van votar-hi en contra.