Els escolars de Calella comencen a visitar el refugi antiaeri del Parc Dalmau

Des de la regidoria d’Educació i Ciència de l’Ajuntament de Calella, comptant amb el suport que ens ha ofert el Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué, s’han començat a organitzar visites guiades als escolars de la població a un dels refugis antiaeris que es van construir a la nostra ciutat durant la guerra civil. 

Es tracta del refugi del Parc Dalmau, restaurat per l’Ajuntament de Calella amb la col·laboració del Memorial Democràtic i obert al públic oficialment l’11 d’abril de 2010. 
El passat dijous 11 de novembre tots els alumnes de 4t de primària de l’Escola Freta van visitar aquest espai. 

 

L’encarregat de portar a terme la visita va ser el Sr. Jordi Pérez, del Museu-Arxiu Municipal de Calella, que en tot moment va guiar els infants explicant de forma molt entenedora i anecdòtica per quin motiu es va construir el refugi i com es va fer. 

Els nens i nenes van escoltar les explicacions amb molt d’interès i expectació, formulant pregunta darrera pregunta. 
Dins el refugi, i molt motivats per les explicacions del Sr. Pérez, els infants van poder entendre i acostar-se a algunes de les sensacions que devien sentir els ciutadans i ciutadanes de Calella que es van refugiar en aquest espai durant la guerra civil. La visita va aconseguir promoure la reflexió entre els infants sobre el que significa una guerra. 

Al llarg de l’any 2011 també es preveuen visites de la resta de centres escolars de la ciutat. 
Des de la regidoria d’Educació i Ciència agraïm l’esforç i l’interès de l’equip de professionals del Museu-Arxiu Municipal de Calella, que s’han brindat a obrir les portes del refugi i a acompanyar als estudiants de la nostra població en aquestes visites tan importants per a mantenir la memòria històrica de la nostra ciutat entre els nostres infants.

Edició: JFG – Fotos: Ajuntament de Calella i JFG