L’Ajuntament d’Arbúcies edita una guia per reciclar millor en la setmana europea de la prevenció de residus

L’Ajuntament d’Arbúcies ha repartit per totes les cases una guia de 131 residus i el contenidor o espai que li correspon. Aquesta paper és una bona eina per millorar el reciclatge a la nostra vila: enganxeu-lo en un lloc visible, a la nevera mateix, i podreu saber on va cada cosa.

Arbúcies va generar durant el 2009 una mitjana de 1,25 kg/dia i persona, dels quals només 0,11 eren matèria orgànica i 0,18 kg/dia i persona eren reciclables separats correctament. Això significa que hi ha molts residus que es segueixen llençant als contenidors de resta (de color verd) i que formen part de les altres fraccions. Catalunya produeix avui una mitjana de 1,59 kg de residus per dia i per persona.

Tot allò que consumim, la manera en què comprem i el nostre comportament quotidià tenen un impacte important en la quantitat de residus que generem. A partir de demà i fins al 28 de novembre es celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Des de l’ajuntament proposem un seguit de reflexions a la gent d’Arbúcies:
– Els productes que compro són els que generen menys residus?
– Quina quantitat de productes compro? Són els necessaris o en compro de més i després sobren?
– Quins i quina quantitat de residus genero? En podria generar menys? I de menys contaminants?
– Com classifico els residus? Els poso tots en una bossa o tinc una bossa per a cada fracció?
– On porto cadascun dels residus? Els porto a les àrees de reciclables i a la deixalleria o llenço tots els residus als contenidors de resta (de color verd)?

Document: Guia per tirar els residus allà on els toca