Avui comença la Festa Major de Pineda de Mar

Cartell de la Festa Major de Pineda

Cartell de la Festa Major de Pineda

Avui dimecres 28 a la nit es dóna el tret de sortida oficial de la Festa Major de Pineda de Mar amb el repic de campanes, el pregó a càrrec de les Forces Infernals de Poblenou i el correfoc. Aquesta entitat celebra el seu 25è aniversari i serà la responsable de la cerimònia d’obertura de la Festa Major 2013.

Demà dijous és el dia del patró, els trabucaires s’encarregaran de despartar els veïns convidant-los a participar als actes de la jornada de la que en destaca l’Ofici Solemmne que comptarà amb l’acompanyament de la Coral Juvenil de la Parròquia i enguany també amb l’orquestra Montgrins. En acabar, la plaça Catalunya serà el marc de la ballada popular de la Dansa de Pineda i del Contrapàs, en la que podrem recordar els balls tradicionals més vinculats a la festa.

Activitats per joves, infants, esportives i alternatives

Els joves tindran barraques de dimecres a dissabte, que encetaran La Girasol a la zona jove en la primera nit de festa. Els nens tindran enguany moltes activitats on participar. A banda de les que ja és tradicional, el dissabte a les 6 de la tarda s’escenificarà un conte multimèdia “Un patufet se’n va a la sorra” a la Sala Multiespai de la biblioteca Serra i Moret i el diumenge, a la Plaça Espanya, The Penguins posarà la marxa pels més petits de la casa amb el concert de ‘Reggae per xics’.

El munt d’actes que configuren la programació els podeu consultar en aquest enllaç. Activitats ben variades, fent èmfasi especial en el públic familiar i infantil. Gràcies a les entitats de la població s’ha aconseguit un ventall d’actes que puntegen tots els barris de festa i xirinola.

Votació popular per escollir la pubilla i l’hereu 2013

La nova comissió de Pubillatge, creada recentment a la nostra població, ha programat per enguany la votació popular dels candidats a Pubilla i Hereu 2013 a través d’Internet. Fins el dia 28 a les 14 hores es podrà fer a través d’aquest enllaç. Els dies 28 i 29, els interessats també podran votar a la zona de Barraques, a les urnes que hi haurà habilitades a l’efecte. La cerimònia de proclamació de la Pubilla i l’Hereu serà el divendres 30 a les 6 de la tarda, a la plaça de Les Mèlies.

Afectacions al trànsit de vehicles

Amb motiu de la celebració de la Festa Major el trànsit es tancarà parcialment a l’Avinguda Montserrat, entre carrer Bertomeu i l’Estació i al Passeig Marítim al tram comprès entre Consulat de Mar- Roger de Llúria i Esglèsia-. El servei de Taxi i el pas de vehicles d’emergència es mantindrà. El tall de trànsit esmentat serà a partir de les 18:30 h els dies 24, 25, 31 d’agost i 1 de setembre. Els dies 26, 27, 28, 29 i 30 d’agost, el tall serà a partir de les 21:30 h.

Horaris comercials

Durant els propers 29 i 30 d’agost, dies de festa local, els establiments comercials podran romandre oberts.