Impuls al pla de reconversió turística de Lloret de Mar

Un dels carrers comercials de Lloret

Un dels carrers comercials de Lloret

El Govern de la Generalitat ha acordat avui impulsar el Pla operatiu de renovació de destinació turística Lloret de Mar integrant-hi els departaments de Territori i Sostenibilitat, d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, d’Interior i de Governació i Relacions Institucionals, a banda del Departament d’Empresa i Ocupació.

A través d’aquest acord, el Govern assumeix l’impuls de les previsions del Pla Operatiu que puguin correspondre a la Generalitat a través d’una Comissió integrada per representants d’aquests departaments. L’objectiu és integrar-los i concretar l’execució de les actuacions d’acord amb el programa i els objectius del pla operatiu.

Actualment, un grup de treball format per representants de les parts implicades en el projecte, està desenvolupant les actuacions corresponents a la primera fase d’execució del Pla Operatiu (2015-2016). Concretament, els treballs de desplegament del Pla se centren, prioritàriament, en la concreció de les solucions urbanístiques de transformació que afavoreixin la millora de la destinació, l’arranjament i finalització del camí de ronda, i la projecció i implementació de xarxes de telecomunicacions i infraestructures d’eficiència energètica i ús d’energies renovables, que han de possibilitar l’evolució de Lloret de Mar cap a un model de destinació intel·ligent.

El 31 de març de 2014 es va signar el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Empresa i Ocupació, l’Ajuntament de Lloret de Mar i la Mesa del Turisme de Lloret de Mar, pel desenvolupament programàtic del Pla estratègic de turisme de Catalunya 2013-2016 i el Pla estratègic de turisme de Lloret de Mar 2010-2014, mitjançant el qual els signants es comprometien a treballar de forma conjunta per la renovació i millora de la destinació turística Lloret de Mar.