Els alcaldes de la Selva marítima tracten amb Espadaler diverses qüestions relacionades amb la seguretat ciutadana

Ramon Espadaler

Ramon Espadaler

Els tres alcaldes de la Selva marítima, Josep Marigó (Blanes), Romà Codina (Lloret) i Gisela Saladich (Tossa), es van reunir a Barcelona el divendres 26 d’abril amb el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, per tractar el dispositiu de seguretat ciutadana que s’aplicarà durant la propera temporada d’estiu. A la reunió també va assitir Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona.

Durant la trobada es van tractar principalment tres qüestions. Una d’elles va ser la valoració dels dispositius i dels serveis de bombers de la Generalitat a les tres poblacions de cara a la temporada estival, quan hi ha un major perill de patir incendis forestals a causa de la calor.

La valoració del nombre d’efectius de l’Àrea Bàsica Policial de la Selva marítima dels Mossos d’Esquadra també va ser l’altra tema que es va parlar durant la reunió, ja que durant l’estiu les comissaries de la policia autonòmica solen reforçar-se amb més agents. Per últim, també es van analitzar les normatives i disposicions legals en matèria de jocs i espectacles, així com de seguretat a la via pública per garantir la convivència i l’ordre.

Durant la trobada, el conseller d’Interior -coneixedor de les necessitats específiques que hi ha a les tres poblacions-, es va mostrar receptiu a buscar millores d’optimització dels serveis d’extinció

Vehicle del Mossosd'Esquadra, en un céntric carrec de Lloret

Vehicle del Mossosd’Esquadra, en un céntric carrec de Lloret

d’incendis de cara al proper estiu. En aquest sentit, Espadaler va felicitar la tasca que s’ha començat a fer a tots tres municipis en el tema de les franges perimetrals de protecció.

Respecte els reforços de més agents dels Mossos d’Esquadra de cara a la temporada estiuenca, Ramon Espadaler va avançar que es milloraran les dotacions policials de la Selva marítima a l’estiu, i es mantindrà l’estreta col·laboració que ja hi ha amb les respectives policies locals de Blanes, Lloret i Tossa de Mar.

Per últim, el conseller es va comprometre a estudiar fórmules legals per gestionar millor i més eficientment les zones públiques amb activitats d’oci i perquè els ajuntaments tinguin una cobertura legal adequada per regular i repercutir el sobrecost econòmic que els comporten aquestes activitats.

Les peticions dels alcaldes

A la sortida de la reunió, els batlles de les tres poblacions selvatanes van fer una valoració molt positiva del seu resultat. Josep Marigó, alcalde de Blanes, va manifestar que «la nostra preocupació és regular correctament les activitats lúdiques privades per garantir la seguretat, el descans i el benestar dels veïns i veïnes» .

L’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, va destacar «la necessitat d’ampliar els efectius del parc de bombers de Lloret de Mar, alhora que va remarcar la necessitat d’una nova ubicació del mateix, ja previst en el POUM de Lloret de Mar, a peu de carretera entre Lloret i Blanes, ja que la situació de l’actual, situada al centre i envoltat d’hotels i apartaments, sobretot en temporada alta, dificulta l’entra i sortida dels vehicles. També va agrair la bona disposició del conseller tant en temes de seguretat com d’emergències».

I per últim, Gisela Salarich, alcaldessa de Tossa de Mar, va afirmar que «valorem molt positivament la reunió ja que el Conseller, bon coneixedor de les diferents problemàtiques dels tres municipis, es va mostrar disposat a trobar solucions reals i efectives. Tant el conseller com el director dels serveis territorials es van comprometre que a Tossa no falti mai una dotació de mossos per coordinar-se amb la policia local» .