Meritxell Salarich i Susana Ramajo deixen el càrrec de regidores a l’Ajuntament de Blanes

Meritxell Salarich i Susana Ramajo / Ajuntament de Blanes

Meritxell Salarich i Susana Ramajo / Ajuntament de Blanes

El darrer punt de l’orde del dia de la sessió plenària celebrada ahir dijous, 28 de gener, ha estat donar compte de la renúncia de dues regidores que fins ara havien representat l’Ajuntament de Blanes, totes dues a l’equip de govern: Meritxell Salarich (CDC) i Susana Ramajo (PSC). A mitjans d’aquest mes de gener, Salarich i Ramajo van comunicar la seva intenció de deixar els seus càrrecs, totes dues per motius personals.

Tal com marca la tradició a l’Ajuntament de Blanes des de fa més de 40 anys, les dues regidores han rebut de mans de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, una reproducció de la Font Gòtica, el màxim reconeixement que concedeix el consistori blanenc. Està reservat exclusivament als regidors i regidores que deixen el seu càrrec polític públic, als qui han fet de pregoners a la Festa Major, així com a tots aquells ciutadans i ciutadanes que s’han distingit pel seu servei a la vila.

Després de rebre aquesta distinció, totes dues s’han adreçat als fins ara companys de l’Ajuntament de Blanes, així com al públic assistent en la seva darrera intervenció des de la taula de treball del ple. Txell Salarich ha agraït totes les persones que l’han ajudat a fer la seva feina al consistori durant tots aquests mesos, que ha qualificat de trepidants, així com a tots els qui li han regalat grans moments en especial durant aquests darrers dies en què ja havia expressat la seva decisió de marxar.

En termes similars també s’ha expressat Susana Ramajo que, en la línia del què ha estat la seva trajectòria durant tots aquests anys de dedicació al consistori blanenc, ha fet una intervenció molt concisa, majoritàriament per agrair el suport i la feina feta pels tècnics de les seves àrees. En acabades les seves paraules, s’ha obert un torn per als portaveus dels diferents grups polítics municipals, que han aprofitat per agrair la tasca desenvolupada per les dues polítiques.

L’alcalde de Blanes ha tancat la ronda d’intervencions sumant-se als elogis ja expressats per tothom. Miquel Lupiáñez ha definit les dues companyes de treball com unes dones «prudents, treballadores i honestes». També ha tingut paraules en especial per a cadascuna d’elles: a Susana Ramajo, amb qui va compartir la legislatura passada a l’equip de govern, l’ha definit com una dona «lluitadora, valenta i admirable»; i respecte Txell Salarich ha explicat que durant aquests mesos «ha aportat il·lusió i empenta».

El càlid i sostingut aplaudiment que ha seguit aquest moment del ple ha estat també un altre reconeixement explícit a la tasca de les dues regidores. Val a dir que entre el públic assistent que ha seguit amb especial interès aquest darrer punt de l’ordre del dia s’hi comptaven familiars i amics de les dues regidores, així com tots els regidors i regidores que durant l’anterior mandat van formar part de l’equip de govern amb Susana Ramajo, entre ells l’exalcalde de Blanes, Josep Marigó.

També han assistit a la sessió plenària les dues persones que rellevaran Salarich i Ramajo. Seran respectivament Dafne Galvany, que es va presentar a la llista de CiU en el número 5, i Mario Ros, que va ser candidat a la llista del PSC en idèntica posició. La seva incorporació no es podrà fer efectiva fins a mitjans del proper mes de febrer, ja que els tràmits administratius que s’han de seguir amb la Junta Electoral per comunicar aquests canvis segueixen uns terminis de temps que així ho estableixen.

Txell Salarich ha estat durant l’actual mandat, que començava el juny del 2015, primera tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Turisme, Fires i Mercats i Activitats. Va entrar per primera vegada en el món de la política en motiu de les Eleccions Municipals del 2015, quan es va presentar en el número 2 de la llista de Convergència i Unió.

Per la seva banda, Susana Ramajo encapçalava les àrees d’Acció Social, Educació i Cooperació després que durant l’anterior mandat del 2011-2015 ja va ser responsable d’aquestes mateixes regidories. D’altra banda, a principis del 2013 i fins a acabar l’anterior legislatura, també va passar a assumir l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Comarcal i l’Oficina de Català. En els passats comicis va ocupar el número 4 de la llista del PSC.