Mario Ros, número 5 del PSC a Blanes, estrena ‘Oh, l’amor!’, òpera premiada pel Gran Teatre del Liceu

Mario Ros

Mario Ros

L’any passat, el compositor blanenc Mario Ros va guanyar el IV Concurs de composició
d’Òperes – Òpera a Secundària al Liceu, convocat pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

El certamen és una eina educativa que té l’objectiu d’estimular la creació entre els compositors i, sobretot, introduir als escolars en el món de l’òpera.

L’estrena de Oh, l’amor! es portarà a terme el proper 7 de maig. Es faran un total de vuit representacions, les quatre primeres (7 i 8 de maig) són les sessions escolars i les
representacions obertes al públic són el dissabte 9 de maig i el diumenge 10 de maig, sempre
amb sessions matinals i totes elles al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

Mario Ros

Mario Ros

L’òpera Oh, l’amor!, que té una durada aproximada de 45 minuts, s’interpretarà sota la direcció d’Elisenda Carrasco i amb Marc Hervàs com a director d’escena. Els intèrprets seran més de 1.000 estudiants de secundària, un cor d’escena d’uns vint cantaires, sis solistes, dos professionals i quatre estudiants, i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC).

Mario Ros ocupa la cinquena posició de la llista del PSC de Blanes com a independent, i ha estat un dels nous fitxatges de Miquel Lupiáñez, cap de llista. Ros és un músic i compositor de prestigi que ha rebut diversos premis internacionals. A més, és professor de música i va ser condecorat amb el Premi d’Honor de Composició pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona.