El conseller Vila inaugura les noves instal·lacions del Club Vela Blanes

Amadeu Nualart, Santi vila i Josep Marigó, avui durant la inauguració de les noves instal·lacions del Club Vela Blanes / JFG

Amadeu Nualart, Santi vila i Josep Marigó, avui durant la inauguració de les noves instal·lacions del Club Vela Blanes / JFG

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el president del Club Vela Blanes, Amadeu Nualart, entre d’altres autoritats, ha inaugurat avui les renovades i modernitzades instal·lacions del Club Vela Blanes.

Els nous equipaments són una aposta pel creixement de l’activitat nàutica de Blanes que ha d’incrementar el turisme, crear ocupació i dinamitzar l’economia de la Costa Brava.

L’objectiu ha estat posar en valor la col·laboració entre la Generalitat i la iniciativa privada que amb la situació econòmica actual han fet un important esforç inversor per ampliar el port pesquer i reordenar la dàrsena esportiva.

Després de renovar la seva concessió administrativa, el Club de Vela Blanes ha remodelat la dàrsena esportiva per convertir-la en una instal·lació moderna, competitiva, sostenible i plenament integrada a l’entorn, que promou i fomenta activitats esportives, socials i culturals per als socis i els ciutadans. El projecte realitzat s’emmarca en el Pla especial del port de Blanes, així mateix, els vuit milions d’euros invertits estan inclosos com a inversió privada en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat.

Les noves instal·lacions han incorporat un espai adossat a la part interior del nou contradic amb la creació de dues palanques per amarrar vaixells de fins a 24 metres d’eslora, una tipologia de vaixells que demanda el sector nàutic. Actualment, la dàrsena esportiva acull 309 embarcacions de 7,5 fins a 24 metres d’eslora. També s’ha construït una nova benzinera per donar serveis a les embarcacions d’esbarjo.

Públic assistent a la inauguració / JFG

Públic assistent a la inauguració / JFG

Així mateix, s’ha creat un espai destinat a la vela lleugera i una zona d’entrenament esportiu per talde fomentar la nàutica esportiva i la formació en aquest sector.

Un sector nàutic integrat a l’entorn

Una de les apostes del projecte ha estat reforçar la integració amb el teixit urbà, amb cinc accessos que connecten el port i la ciutat.

Destaquen els dos itineraris que s’han construït als dos extrems de la dàrsena adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, així com la instal·lació d’un ascensor per accedir a l’edifici social del Club. El passeig elevat que donava a la dàrsena s’ha ampliat i la coberta de les instal·lacions de l’Escola de vela i el gimnàs s’han adaptat per fer un nou tram de passeig per a ús ciutadà que s’integra al passeig de Mar de Blanes

També s’ha dissenyat una passera mirador per a vianants que va per sobre del contradic des del Club de Vela fins on comença la platja, per poder gaudir del port i la badia de Blanes.

Estalvi amb gestió energètica

La dàrsena esportiva s’ha dotat d’equipaments que incorporen sistemes de gestió per potenciar l’estalvi energètic, així com de xarxa WiFi.

Embarcacions a un dels pantalans del Club Vela Blanes / JFG

Embarcacions dintre del recinte Club Vela Blanes / JFG

Les noves palanques són d’alumini i fusta sintètica, resistents i lleugeres. Són de fàcil accés per als usuaris i incorporen un sistema d’amarratge més modern. A més, disposen de torretes de serveis d’aigua i electricitat amb sistemes de telegestió de consums i d’una nova xarxa contra incendis.

La il·luminació interior i exterior de la dàrsena esportiva funciona amb leds de baix consum per estalviar recursos energètics. Així mateix, els edificis disposen de plaques solars i equips eficients de climatització.

La col·laboració publicoprivada s’ha traduït en els darrers quatre anys amb una inversió de 36 milions d’euros entre Ports de la Generalitat i el Club Vela Blanes. L’ampliació del port pesquer impulsada per l’Administració portuària ha permès avui la renovació de les instal·lacions nàutiques. L’objectiu ha estat tenir un port modern i competitiu, potenciar la infraestructura per impulsar les activitats que s’hi desenvolupen i situar el port com a motor econòmic de la Costa Brava.