Els efectius d’emergència de Blanes salven la vida a un home que ha patit un aturada cardíaca a la via pública

Imatge de l'operatiu desplegat pel SEM i Protecció Civil de Blanes/ Foto: Ajuntament de Blanes

Imatge de l’operatiu desplegat pel SEM i Protecció Civil de Blanes / Foto: Protecció Civil

La ràpida i coordinada actuació dels cossos d’emergència i seguretat de Blanes ha permès poder-li salvar la vida a un home que havia patit un atac de cor avui dimarts, a primera hora de la tarda.

Es tracta d’un home de 50 anys i veí del municipi que, per causes que es desconeixen, ha caigut desplomat després que acabava de deixar la seva filla a l’escola, al barri de Mas Enlaire de Blanes, i s’havia assegut en un banc per descansar.

Un agent de la Policia Local de Blanes que estava fent la regulació del trànsit prop del col·legi ha intervingut ràpidament i ha comprovat que la víctima estava patint una aturada càrdio-respiratòria. Per això, li ha aplicat una descàrrega amb el DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) que duen habitualment als vehicles d’emergència d’aquest cos policial i li ha fet la RCP (Reanimació Càrdio Pulmonar) fins que l’home ha tornat a recuperar el pols i respirar per si sol.

Foto: Protecció Civil de Blanes

Foto: Protecció Civil de Blanes

Paral·lelament, s’han incorporat al dispositiu diversos efectius de la Policia Local i de Protecció Civil per donar suport en l’emergència. També s’han afegit a les maniobres de RCP els efectius sanitaris d’una ambulància medicalitzada del SEM, que han aplicat a la víctima medicació i respiració assistida. Posteriorment, un cop els constants vitals de l’home que havia patit l’aturada ho han fet aconsellable, se li ha aplicat una segona descàrrega amb el DEA del Servei d’Emergències Mèdiques.

Un cop els efectius sanitaris han estabilitzat la víctima, se l’ha traslladat en ambulància fins un vial de serveis de la GI-682, la carretera d’Accés a la Costa Brava, on ja havia aterrat un helicòpter medicalitzat del SEM. El transport aeri l’ha evacuat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on ha ingressat a la Unitat de Cures Intensives.