Tres vídeos del Cor de Cambra Sota Palau de l’obra ‘Santa Maria, ora pro omnibus’

Obertura de l’obra de Teatre Santa Maria, ora pro omnibus, de Josep Alum i Vilabella. Un muntatge del grup de teatre El Mirall i el Cor de Cambra Sota Palau estrenat al Teatre de Blanes el 16 de novembre de 2019 amb motiu del 700 aniversari de la Parròquia de Santa Maria de Blanes.

Fragment de l’obra de Teatre Santa Maria, ora pro omnibus

El grup de teatre El Mirall i Cor de Cambra Sota Palau a Santa Maria, ora pro omnibus, el muntatge teatral que van crear plegats El Mirall i el Cor de Cambra Sota Palau amb motiu del 700 aniversari de la Parròquia de Santa Maria de Blanes i que es va estrenar el novembre de 2019.

En aquest muntatge, que recull moments de la vida passada i recent de la Parròquia, hi ha tota una escena dedicada a la Processó del Divendres Sant. I en aquesta escena hi destaca la interpretació del tradicional Miserere de Mn Joan Batlle: Divendres Sant a Blanes. Les deu de la nit.

La Capella de Santa Cecília canta el Miserere al presbiteri de l’església parroquial de Santa Maria i comença la processó del Sant Crist, que, Carrer Nou avall, passarà, aproximadament, pel perímetre de l’antiga muralla fins tornar a l’església. El Miserere serà cantat tres vegades al llarg de la processó.

El Miserere (el o la “Miserena” segons llenguatge popular) és una peça que va escriure expressament per a aquesta processó Mn. Joan Batlle, calellenc d’origen i blanenc d’adopció, i que es va estrenar a la processó de l’any 1898, que en aquella època es celebrava no el divendres, sinó el Dijous Sant.