Diada castellera a Blanes per celebrar el segon aniversari de Castellers de l’Alt Maresme

La colla Castellers de l’Alt Maresme va participar el passat dissabte a la Plaça dels Dies Feiners en una diada castellera amb motiu del segon aniversari de la seva creació. A més dels ‘Maduixots’, també van participar la Colla Jove Castellers de de Barcelona i Castellers de Badalona.

Castellers de l’alt Maresme està formada per força integrants de Blanes, així com de les poblacions de l’Alt Maresme, cosa que els fa molt apreciats en aquesta zona del territori on tenen molts llaços de companyó.

El què també els comença a fer populars a Blanes són les seves actuacions, ja que han format part i acompanyat diversos esdeveniments molt assenyalats en aquest municipi, com per exemple la Festa Major de Santa Anna, o bé el cap de setmana promocional Blanes 12. Aquesta vegada però, la seva presència ha estat encara més especial que en anteriors ocasions.

castellers_1

Carmen Chaler

Conveni de col·laboració amb set municipis

Així ha estat, perquè Blanes ha estat el municipi escollit enguany per allotjar la Diada Castellera anual de la colla, que també ha comptat amb la participació de dos col·lectius més: la Colla Castellera Jove de Barcelona i la Colla de Badalona. L’entitat de castellers de l’Alt Maresme ha signat un conveni amb els representants de set ajuntaments del territori que inclou aquest compromís. A Banda de Blanes, també l’han firmat Calella, Malgrat, Palafolls, Pineda, Santa Susanna i Tordera.

En virtut d’aquest conveni, la colla es compromet a celebrar alternativament la diada anual pròpia en tots els municipis que l’han signat. També s’inclouen altres acords, com per exemple protagonitzar un mínim de dues actuacions castelleres anuals en cada població, així com participar activament en aquells actes municipals que promoguin la participació ciutadana, i en aquelles dates institucionals assenyalades del calendari nacional català: Sant Jordi, la Diada Nacional de Catalunya, la Festa Major, etc.

Blanesaldia.com

Blanesaldia.com

Diada castellera amb tres colles

La Diada Castellera va tenir lloc dissabte passat al vespre a la Plaça dels Dies Feiners, que va vibrar amb especial intensitat al llarg de prop de dues hores. Inclús la temuda pluja que va estar fent acte de presència al llarg del matí de dissabte va respectar la celebració, que es va poder gaudir sense entrebancs. De fet, va estar plovent ben bé fins poc abans que arribés l’hora fixada perquè comencés la Diada Castellera, i s’estava amatent a traslladar de lloc l’activitat o no en funció d’aquesta circumstància.

En tot cas, les consecutives construccions de castells humans a càrrec de les tres colles va atraure l’atenció de vilatans i visitants que van omplir la Plaça dels Dies Feiners atrets pel so de les gralles i la gran concentració de gent que va arribar a haver malgrat la pluja que havia estat caient. La jornada es va encetar amb uns pilars de 4 d’entrada que van aixecar simultàniament les tres colles: els Castellers de l’Alt Maresme –els Maduixots-, la Colla Castellera Jove de Barcelona, i la Colla de Badalona.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Després, cada grup s’encarregava d’anar aixecant un castell en solitari en un total de tres rondes que van tancar-se de nou amb una actuació simultània de totes tres colles, finalitzant la vetllada amb un càlid i sentit aplaudiment compartit per tothom. En el cas de la Colla Castellers de l’Alt Maresme, van aixecar un 4 de 7, un 3 de 7 i un 5 de 6, tancant la sortida amb un pilar de 5.

Tot just acabar-se les actuacions, la Plaça dels Dies Feiners va continuar vibrant fins quarts de 12 de la nit amb un concert a càrrec de Miquel del Roig, que va oferir un extens repertori de conegudes cançons, corejades en moltes ocasions pel públic assistent.