Blanes obté la distinció de Vila Florida

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Blanes s’ha incorporat al grup Viles Florides, que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), i que distingeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

El moviment de Viles Florides compta actualment amb 85 municipis d’arreu de Catalunya, així com més de 200 llars i espais públics del territori.

El projecte compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, i busca posar en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles, així com el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu de parcs i jardins. En aquest sentit, promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental.

Viles Florides

Viles Florides

Blanes acull dos recintes d’important renom: el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Tropical Pinya de Rosa, que cada any reben un gran nombre de visitants. A més, el consistori és especialment curós amb aquest àmbit.

L’Ajuntament treballa amb criteris de jardineria sostenible, efectua noves plantacions i reposicions d’arbrat anualment i disposa d’un contracte de manteniment del verd urbà que integra tots els aspectes que incideixen en la vegetació. Per això, hi ha una lluita integrada de plagues, poda de l’arbrat, plantacions, sistemes de reg, prevenció de la legionel·losi, gestió del residu, etc.

Coincidint amb l’adhesió al projecte de Blanes, el Jardí Botànic Marimurtra s’ha sumat també al moviment de Viles Florides en la categoria d’Espai Públic Florit.