El Consell Comarcal ha organitzat dos tallers de formació per a facilitadors del projecte HibriturSelva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha organitzat dos tallers de formació per a facilitadors del projecte HibriturSelva durant els dies 4 i 17 d’abril. Aquestes dues sessions estaven destinades a proporcionar eines i experiències relacionades amb processos d’innovació oberta en la creació de productes i serveis turístics.

A banda de la formació més teòrica, durant els tallers s’ha treballat en la identificació d’agents, experiències i potencialitats turístiques de la comarca de la Selva, que serviran de base per a les properes accions del projecte.

El projecte HibriturSelva: ecosistema d’innovació oberta per al desenvolupament del sector turístic a la comarca de la Selva, vol generar un espai comú per a l’aprenentatge i la col·laboració entre persones i entitats que poden aportar valor al sector del turisme. A través de processos d’innovació oberta, el projecte promou la creació de productes i serveis creatius, intensius en coneixement i basats en la diferenciació territorial. Per fer-ho possible pl anteja un seguit d’accions que giren entorn de tres eixos.

D’una banda s’aprofita el coneixement generat pel territori; de l’altra, es fomenta la cultura de la col·laboració en el marc d’un “ecosistema en xarxa” i, finalment, es generen dinàmiques d’”hibridació”, que consisteixen a reunir agents d’àmbits molt diferents, que no col·laboren de manera habitual i que, precisament per això, poden generar propostes innovadores molt creatives.

La iniciativa, que es desenvolupa durant tot aquest any, està cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu dins del Programa d’ajuts a projectes innovadors i experimentals.

Al mes de maig tindrà lloc la jornada de difusió on es donarà a conèixer el projecte, la plataforma digital i les activitats proposades al llarg del 2013.