Més de 600 agents de viatges russos coneixen l’oferta turística de la Costa Brava per a la temporada 2013

Imatge de la sessió celebrada a Sant Petersbug

Imatge de la sessió celebrada a Sant Petersbug

Seguint el pla d’accions promocionals i específiques dirigides a incidir en els turistes del mercat de la Federació Russa i captar-los per a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Lloret Turisme col·laboren amb l’operador turístic rus Tez Tour en la Roadshow Costa Brava, de deu dies de durada, per vuit ciutats de la part central i sud de Rússia.

Concretament, del 2 a l’11 d’abril, hi ha programat un cicle de vuit presentacions itinerants a les ciutats russes de Sant Petersburg, Krasnodar, Pyatigorsk, Rostov-Na-Donu, Samara, Kazan, Nizhni Novgorod i Voronezh adreçades a 620 agents de viatges de l’operador turístic Tez Tour de Rússia a través de les quals es vol donar a conèixer l’oferta turística de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona entre els principals prescriptors i venedors d’agències de viatges de ciutats de l’extraradi de Moscou.

Així mateix, al Patronat de Turisme i Lloret Turisme s’hi han sumat empreses d’allotjament com ara Rigat Park & Spa Hotel, Guitart Hotels, H·TOP Hotels i Samba Hotels, i també les estacions d’esquí i de muntanya del Pirineu gironí Vall de Núria i la Molina, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Catàleg de 36 pàgines

Per a aquest cicle de presentacions, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Lloret Turisme i l’operador Tez Tour han publicat un catàleg específic de vacances de 36 pàgines dedicat principalment a la Costa Brava per distribuir entre els assistents a les presentacions. El catàleg tez_tourconté àmplia informació sobre l’oferta turística de les destinacions de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar, i també de Girona, Cadaqués i Besalú. Així mateix, recull informació de l’oferta de turisme de negocis, congressos i convencions de la Costa Brava i de les estacions d’esquí de Vall de Núria i la Molina.

Ahir va tenir lloc la primera de les presentacions a la ciutat de Sant Petersburg, a la qual van assistir vuitanta agents de viatges. En aquesta ocasió, va intervenir-hi el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, com a màxim representant de la delegació gironina desplaçada a Rússia, el qual va manifestar que «les presentacions estan sent altament profitoses, perquè estem obrint mercat a ciutats amb milers de turistes potencials que encara no coneixen la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona i, també, perquè hem constatat que els caps de venda de les agències estan molt interessats en els nostres productes turístics».

Tez Tour portarà uns 40.000 turistes russos a la Costa Brava

Segons l’Agència Catalana de Turisme i els principals operadors turístics russos que operen a les diverses destinacions catalanes —Natalie Tours, Terramar, Tez Tours, Coral Travel i Pegas—, es preveu que l’any 2013 el turisme procedent dels mercats emissors de la Federació Russa —Rússia, Ucraïna i Bielorússia— augmenti el 40 % respecte a l’any anterior. Si la tendència es confirma, s’hauria d’assolir la xifra d’1,1 milions de turistes russos a Catalunya a la fi de l’exercici, i es superarien en un any els 700.000 turistes de 2012.

Segons Eugenio Vasiliev, director comercial de Tez Tour Espanya, la majorista Tez Tour va portar a Catalunya 85.000 turistes l’any 2012, dels quals 25.000 van anar a la Costa Brava. Aquest 2013, el director comercial preveu fer créixer un 60 % el volum de turistes; d’aquesta manera, estima que aquest any portaran 120.000 turistes a Catalunya i 40.000 a la Costa Brava.