Lloret de Mar és la primera destinació amb un dispositiu permanent d’anàlisis PCR per als viatgers

Ajuntament de Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret de Mar, encapçalat per Lloret Turisme, juntament amb el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, han presentat avui el pla de la destinació per a la temporada d’estiu 2021.

Per segon any consecutiu, la preparació de la destinació ha destinat un capítol important a l’adequació de protocols de seguretat per fer front a la COVID 19 L’acte d’avui ha comptat amb la participació de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, Cristian Fernàndez, regidor del Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica i del Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar i Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La presentació d’avui coincideix amb l’activació d’una de les iniciatives més importants d’aquesta temporada en l’àmbit COVID 19 a Lloret de Mar un dispositiu de proves PCR i d’antígens que està a disposició dels turistes que visiten Lloret de Mar, del sector turístic i dels residents del municipi Aquest servei, estarà disponible de dilluns a dissabte sense necessitat de cita prèvia a les instal·lacions de les pistes d’atletisme del municipi, cedides per l’Ajuntament de Lloret de Mar per aquest objectiu.

«Aquest dispositiu – ha comentat l’alcalde -, s’ha treballat juntament amb el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar pensant en la necessitat que tindran els visitants d’altres països d’obtenir de manera àgil i econòmica els testos de tornada que s’exigeixen a cada un dels seus països d’origen Creiem que aquesta fórmula serà un important incentiu pels viatgers que estan planificant les seves vacances en aquests moments i que poden trobar molt atractiu triar una destinació com la nostra que els ofereixi totes les facilitats en el seu viatge Per altra banda també és un servei disponible per al nostre sector turístic i per als nostres ciutadans en cas que necessitin realitzar les proves».

Enric Dotras, president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, ha explicat que «des del Gremi s’ha negociat un operatiu especial a uns preus molt reduïts de 52 euros per al test PCR i 20 euros per a la prova d’antígens que permetrà realitzar les proves al matí i tenir el resultat la mateixa tarda en el cas del PCR o immediatament en el cas dels antígens. Aquesta iniciativa pública i privada és pionera en una destinació turística al nostre país i creiem que pot ser un servei molt atractiu tant per a viatgers individuals com per a operadors de viatges internacionals».

El dispositiu de proves de Lloret estarà disponible durant tota la temporada d’estiu. El servei estarà operatiu de dilluns a divendres de 8.30 a 10.30h, i els dissabtes de 8.30 a 9.30h. El resultat de les proves PCR s’informarà a l’interessat de manera confidencial per email entre les 19 i les 20h del mateix dia de recollida de la mostra. En cas dels tests d’antígens, el preu serà també reduït (20 euros) i el resultat estarà disponible 15 minuts després de la realització de la prova.

Tot i que el servei s’oferirà sense cita prèvia, en cas de grans grups, es podrà fer una reserva per email o per telèfon per tal que el dispositiu pugui adequar la seva operativa a aquests casos concrets.

Dispositiu a les platges: distanciament, bombolles de convivència i platges sense fum

Després d’un primer dispositiu especial de platges que es va dur a terme durant la temporada de 2020, enguany s’ha modificat el plantejament per adaptar-lo als nous requeriments de seguretat que recomanen les autoritats.

La prioritat d’aquest estiu serà controlar l’aforament de les platges i assegurar la distància social entre bombolles de convivents. Per això, la primera mesura d’enguany és una nova campanya de civisme adaptada a les noves recomanacions sanitàries (distància social, mascareta i grups bombolla –familiars, convivents, amics…).

L’Ajuntament de Lloret de Mar disposarà d’un equip de seguretat i vigilància de platges per als mesos de juliol i agost, que enguany comptarà amb 41 professionals: 28 socorristes, 9 vigilants de platges, i 4 informadors turístics a peu de platja realitzant tasques d’atenció al visitant i explicant les mesures de prevenció.

A més, aquests professionals tornaran a realitzar un control actiu de l’ocupació de platges i cales amb el suport d’un sistema de videovigilància amb càmeres IP de Telefónica a les platges de Lloret i Fenals que detecta les zones que estan sent ocupades. Aquestes dades a temps real també està disponible a través de la plataforma d’ocupació de platges que s’actualitza cada hora. Veure l’aforament de les platges

També s’ha reforçat la senyalística de les platges sense fum. A la platja de Lloret hi ha diferents trams entorn miniclub sa Caravera i sa Caleta A la platja de Fenals s’ha reservat la zona de Punta Garbí a Cala Canyelles la zona de Sa Somera i Cala Boadella i Cala Treumal seran íntegrament platges sense fum.