Lloret demana a la Generalitat que faci més inspeccions als hotels

Façana d’un hotel de Lloret de Mar

L’ajuntament de Lloret de Mar vol que la Generalitat acabi amb el problema de sobre ocupació que es dona en alguns establiments hotelers i demana a la Generalitat que es duguin a terme més inspeccions en aquest sentit. Una demanda que el consistori fa després que l’agrupació d’ICV-EUiA hagi denunciat que existeixen dos hotels a Lloret de Mar que incompleixen la normativa.

El portaveu del partit, Javier Rodríguez Pacios, ha manifestat que després de fer-ho saber a l’equip de govern han esperat un mes a que hi hagués una reacció però finalment s’han vist en l’obligació de denunciar-ho.

 

Per la seva banda el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, ha reconegut que la sobre ocupació i també el tot inclòs en begudes alcohòliques a diferents hotels de Lloret són dos elements en els que s’ha d’incidir per evitar que es produeixin aldarulls com els de l’any passat.

En aquest sentit ha afegit però que el govern municipal no té constància que la Generalitat hagi fet cap tipus d’inspecció en relació a la sobre ocupació després de Setmana Santa.

Per la seva banda però el govern català assegura que ha fet unes 50 inspeccions en hotels de Lloret de Mar des de Setmana Santa, amb l’objectiu d’evitar la sobre ocupació, segons fonts de la Direcció General de Turisme. Les mateixes fonts del Govern català asseguren que s’han obert una quinzena d’expedients, tot i que això no implica que s’hagi sancionat tots els establiments expedientats

Jordi Orobitg ha explicat que les inspeccions sí que es van dur a terme durant la Setmana Santa i ha afegit que és conscient de la dificultat que suposa dur-les a terme durant la temporada alta d’estiu.

Text: Nova Radio Lloret