Lloret de Mar perd rendibilitat com a destí turístic madur, segons Exceltur

Façana d’un establiment hoteler de Lloret de mar

Els hotels de Lloret de Mar han perdut rendibilitat en els últims anys. De fet, el conjunt de la destinació va en retrocés en tractar-se d’un indret amb instal·lacions madures, congestió urbanística i una demanda massiva de visitants que tenen poca capacitat de despesa, segons es desprèn de l’estudi anual d’Exceltur sobre la rendibilitat dels principals destins turístics de l’Estat espanyol.

El treball conclou que, des que es va iniciar la crisi econòmica, els establiments que han funcionat millor són aquells situats en destinacions que s’han reconvertit en adaptar-se a les demandes del públic.

 

Oscar Perelli, director d’estudis d’Exceltur, exposa que Lloret «és un destí espanyol de primera generació. Després de molts anys d’èxit i de creixement, comença a necessitar un exercici de reconversió».

Exceltur argumenta que les destinacions veteranes -després de créixer durant anys i anys- pateixen en l’actualitat els «problemes propis de la maduresa del producte». La solució passa per adaptar-se a les noves demandes dels turistes (que són cada cop més canviants, exigents i tenen més per triar) per a poder reposicionar la seva oferta. «No es tracta d’embellir o tenir més neta la destinació, sinó de saber què volen els turistes amb més capacitat de despesa», assenyala.

Segons l’organisme, les destinacions han de ser primer de tot conscients de la necessitat de canvi i, en segon terme, comptar amb la implicació de les administracions i del sector privat.

Text: Nova Radio Lloret