Representants de diferents agències de touroperació russa visiten Lloret de Mar

Avió de la companyia russa Donbass Aero, a l’aeroport de Girona

Un total de 10 directius de diferents agències de touroperació russa han estat a Lloret de Mar per conèixer l’oferta específica que ofereix la destinació en els segments de turisme familiar i MICE (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions; turisme de reunions i negocis). El municipi va obtenir l’any passat la certificació com a Destinació Turística Familiar i, des de fa dos anys, té el seu propi Convention Bureau; projectes que demostren que Lloret de Mar està apostant per la diversificació de productes turístics, i gaudeix d’una important oferta per aquests clients.

 

Les últimes dades d’ocupació hotelera elaborades per Lloret Turisme refermen l’augment general que ha experimentat Catalunya en el mercat rus, passant de la vuitena a la cinquena posició del rànquing de turistes estrangers que més visiten Catalunya. Referent a Lloret de Mar, el mercat rus a l’agost representava el passat 2010 un 7,7% del total de visitants; aquest 2011 s’ha incrementat al 9’4%.

El turisme rus tradicional, àmpliament consolidat a Lloret de Mar, té com a principal motivació de viatge el sol i platja, realitza una estada aproximada d’uns 10 dies principalment en establiments hotelers de categoria superior i destina una important despesa en excursions de caràcter cultural a municipis com Barcelona, Girona o Figueres.

Amb aquest viatge de familiarització, coordinat per l’Agència Catalana de Turisme, el Centre de Promoció Turística de Catalunya a Moscú i Lloret Turisme, mostra les nombroses potencialitats que ofereix el territori per a les famílies així com també per al segments de congressos, reunions i incentius.