Primera reunió per desplegar el pla de reconversió turística de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret

Ajuntament de Lloret

El Grup de Treball per al desplegament i execució del Pla Operatiu per la renovació de la destinació turística Lloret de Mar ha mantingut la seva primera reunió.

El grup, integrat per la Generalitat de Catalunya a través del departament d’Empresa i Ocupació, l’Ajuntament de Lloret de Mar i la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret, vetllarà per l’impuls i el seguiment de les 29 accions, projectes i actuacions previstes en el Pla Operatiu presentat el passat 18 de febrer.

Aquesta primera reunió ha comptat amb la presència de l’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina; la directora general de Turisme, Marian Muro; el president de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret, Josep Maria Molist; el regidor de turisme, Jordi Orobitg i Richard Bentham, de la Mesa Empresarial de Turisme. Per part de la Sociedad Estatal para la Gestión de la Innovación y las Tecnologías Turísticas, S.A. (SEGITTUR), hi ha assistit el seu president, Antonio López de Ávila Muñoz, i el director de Desenvolupament de Negocis i Noves Tecnologies, Enrique Lancis.

SEGITTUR ha manifestat la seva voluntat i determinació per implicar-se a fons en el desplegament d’aquelles fitxes i accions del Pla operatiu vinculades amb la transformació de Lloret de Mar en una destinació intel·ligent. SEGITTUR aportarà la seva capacitat tècnica, coneixement i estructures en benefici del desplegament del Pla i en l’assoliment de les eines de finançament europees que ajudin a l’òptima execució de les accions que s’hi preveuen en clau smart destination.

Totes les parts han coincidit en la idoneïtat i oportunitat del moment actual, com a element clau pel desenvolupament del projecte “destinació intel·ligent” a Lloret de Mar, i l’entrada de SEGITTUR com a actor decisiu per a l’execució del Pla operatiu en tot el seu abast.

Les accions específiques on SEGITTUR tindrà un paper important fan referència a la millora de l’eficiència energètica de les empreses turístiques i de la destinació; al foment de la mobilitat sostenible; a la implementació de les TIC per a la creació i posada en valor dels recursos i productes turístics de valor afegit; a la millora de l’accessibilitat de la destinació; i a la gestió del coneixement en clau d’intel·ligència turística.